Si pasarile se bronzeaza

in Stiri 19 August 2009 125 Views

Pasarile se bucura de razele soarelui la fel ca oamenii, potrivit Societatii Regale pentru Protectia Pasarilor (RSPB), citata de The Telegraph.

Cei de la RSPB sustin ca primesc pana la 100 de telefoane pe durata valurilor de caldura de la oameni ingrijorati de pasarile care stau cu aripile si penele expuse la soare. Expertii afirma ca nu exista motive de ingrijorare, pentru ca animalele pur si simplu se bronzeaza.

Studiile cercetatorilor de la Universitatea New Mexico arata ca pasarile stau la soare dupa ploile puternice, din cauza carora isi pot pierde din pene. Razele soarelui contribuie astfel la netezirea pielii. De asemenea, se crede ca soarele indreapta penele pasarilor si accelereaza curatarea lor.

Mierlele se bucura cel mai mult de razele soarelui, dar si porumbeii si ciorile au fost zarite bronzandu-se. Ultimele dintre ele par sa aiba un obicei si din a merge la plaja. De multe ori ciorile se acopera cu nisip, cel mai probabil pentru a scapa de excesul de ulei din pene sau pentru a inlatura parazitii.

Chiar daca pasarile se bucura de caldura, specialistii de la RSPB ii roaga pe oameni sa aseze recipiente cu apa in exteriorul caselor pentru ca animalele sa nu se deshidrateze.

Foto: The Telegraph

Comentarii

comentarii