Udrea vrea sa mute constructiile de pe plaja in zone special amenajate

in Stiri 16 March 2010 85 Views

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, marti, ca imobilele de pe plaja si magazinele alimentare din statiuni vor fi expropriate si mutate in zone special amenajate, informeaza Mediafax.

"Incercam sa mutam tot acest comert intr-o zona unde sa permita constructii noi, care sa aiba aspect asemanator, sa fie constructii usoare care sa faca parte dintr-un ansamblu unde cei expropriati sa se poata muta", a declarat Udrea in Consiliul Consultativ al Turismului. Ea a adaugat ca in unele cazuri magazinele alimentare amplasate langa hoteluri afecteaza negativ restaurantele unitatilor hoteliere.

Saptamana trecuta, Udrea a afirmat ca vrea sa modifice legislatia privind exproprierile, pentru ca statul sa poata prelua portiunile de plaja aflate in proprietate privata pe care au fost ridicate constructii si sa darame imobilele.

"Nu vrem ca aceste constructii sa ramana in acelasi loc, sa blocheze plaja si sa creeze impresia de haos si de turism precar", a aratat Udrea la Consiliul Consultativ. Ea a adaugat ca intentioneaza sa schimbe PUZ-urile plajelor si sa stabileasca prin noi norme unde vor fi amplasate toaletele, cabinele de dus si barurile.

"S-au umplut plajele de toalete ecologice, care miros la 40 de grade. Scopul acestor interventii este de a da alt aspect litoralului romanesc. Nu mai poti sa demolezi cladirile de mii de metri patrati, dar macar se pot curata plajele de toate baracile", a spus Udrea.

Tot legat de litoral, ministrul a aratat ca institutia pe care o conduce va derula investitii in statiunile din sud. "Avem un proiect nou in sudul litoralului, pentru ca la Mamaia sansele de a lucra cu Primaria sunt mici. Incercam anul acesta sa facem toate lucrarile de infrastructura si sa construim un drum nou care sa lege Medgidia de Costinesti, astfel incat turistii care vin in sudul litoralului sa evite Constanta", a afirmat Udrea.

Ea a spus ca tot in sudul litoralului se va investi si in agrement, doua parcuri de acest tip urmand sa fie amenajate in Saturn si in Costinesti.

Foto: Mediafax

Comentarii

comentarii