UE cauta sa diversifice sursele de energie

in Energie 14 January 2010 71 Views

Miguel SebastiánPlanul de actiune pentru energie pe intervalul 2010-2014, lupta impotriva schimbarilor climatice si securitatea rezervelor de energie, alaturi de Planul strategic european pentru tehnologiile energetice, sunt principalele teme ce vor fi discutate la summitul informal pentru energie UE ce incepe astazi in Sevilla, Spania.

"Politica energetica nu poate fi conceputa fara durabilitate. De aici provine legatura cu mediul", a explicat Antonio Hernández García, directorul pe politici energetice din Ministerul spaniol al Industriei. El a mai adaugat ca presedintia spaniola a Uniunii Europene isi propune sa imbunatateasca securitatea rezervelor de energie prin diversificarea surselor si sa dezvolte o infrastructura interconectata intre tari.

Hernández García a aratat ca sectorul de afaceri a manifestat un interes particular pentru crearea unor noi interconexiuni pentru dezvoltarea rezervelor de energie. Unul dintre angajamentele UE prevede ca, pana in luna iunie, sa se definitiveze planurile pentru construirea unor astfel de conexiuni, care sa imbunatateasca managementul energiei regenerabile.

Planul strategic european pentru tehnologiile energetice isi propune sa analizeze metodele prin care se poate genera energie cu emisii reduse de carbon.

Summitul ce incepe astazi este prezidat de ministrul spaniol al Industriei, Miguel Sebastián. In paralel se desfasoara si reuniunea ministrilor europeni ai mediului.

Foto: eu2010.es

Comentarii

comentarii