Una dintre trei doze de aluminiu este reciclata in Romania

in Deseuri 30 September 2009 174 Views

Una din trei doze din aluminiu se recicleaza in Romania, arata datele nou-infiintatei organizatii ALUCRO, care are ca obiectiv constientizarea unui segment cat mai mare al populatiei cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu.

Astazi a avut loc in Bucuresti primul seminar organizat de ALUCRO in cadrul caruia au fost prezentate primele rezultate ale colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Astfel, reprezentantii ALUCRO au aratat ca in momentul de fata in Romania sunt colectate si reciclate cel putin 65% din dozele puse pe piata.

La seminar au mai fost invitati importanti jucatori de pe piata romaneasca a salubrizarii care si-au impartasit experientele cu privire la colectarea selectiva a ambalajelor in Romania. “Populatia este pregatita sa faca colectare selectiva si doreste sa faca asta. Prima conditie este sa i se puna la dispozitie infrastructura si informatiile necesare”, a aratat Liliana Nichita, reprezentantul Ecorom Ambalaje.

Reprezentantul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a subliniat ca in prezent in Bucuresti se deruleaza mai multe programe de educatie si constientizare a copiilor, dar lipseste activitatea de colectare efectiva. “Inspectoratul este deschis la asemenea initiative, iar programele de acest gen sunt foarte dorite de copii”, a declarat aceasta.

“Vrem sa promovam beneficiile pe care le aduce reciclarea si sa crestem gradul de constientizare in randul publicului. Prin reciclarea aluminiului se economiseste cu pana la 95% din energia necesara producerii lui din materii prime si se reduce astfel efectul de sera”, a declarat Adina Magsi, manager ALUCRO.

ALUCRO este o asociatie nonprofit in curs de infiintare in Romania, fondata de Asociatia Europeana a Aluminiului (EAA), si American Packaging, parte a grupului CAN PACK.

Comentarii

comentarii