Unirea Alba: Lectie de ecologie predata de elevii Colegiului National "Lucian Blaga"

in Business 29 September 2009 74 Views

Actiunea de ecologizare a zonei din jurul lacului de acumulare Oasa, derulata sambata, 26 septembrie, la initiativa Colegiului National "Lucian Blaga" din municipiul Sebes si cu sprijinul financiar oferit de firma Kronospan Sebes s-a bucurat de un real succes.

Cei 86 de liceeni, coordonati de 10 profesori, impreuna cu directorul Nicolae Moga, au colectat aproape 100 de saci de gunoaie de pe o suprafata de aproximativ 10 km, indeplinindu-si obiectivul propus. Practic, ceea ce nu au facut turistii, localnicii si autoritatile au reusit elevii din Sebes. Pentru superba demonstratie de spirit civic, elevii ecologisti au primit in dar spectacolul magnific al unei naturi autumnale, dublat de o lectie vie de mitologie, geografie si istorie.

"Cu siguranta ca, desi considerabil, efortul facut de iubitorii de natura nu e suficient, insa are valoare simbolica si vrea sa fie un semnal de alarma menit sa-i responsabilizeze pe toti cei care uita ca acest spatiu de o salbatica splendoare s-a numit odinioara, pe buna dreptate, Valea Frumoasei. Ii felicitam sincer pe toti participantii la actiunea de ecologizare si speram ca aceasta activitate sa fie doar un inceput!", a declarat prof. Nicolae Moga, directorul Colegiului National "Lucian Blaga" Sebes.

Prin aceasta activitate, liceenii demonstreaza ca prestigiul castigat la invatatura datorita implicarii lor si a colectivului profesoral poate fi dublat si de voluntariat in actiuni extrascolare. Activitatea de ecologizare a zonei din jurul lacului de acumulare Oasa este prima din acest an scolar, inclusa in parteneriatul dintre Kronospan Sebes si Colegiul National "Lucian Blaga" din municipiul Sebes.

Comentarii

comentarii