Unirea Alba: Raul Aries, plin de gunoaie

in Deseuri 21 July 2009 172 Views

Din pacate, sarbatoarea din acest an de pe muntele Gaina a avut si aspecte mai putin placute. Malurile raului Aries, care trece prin comuna Avram Iancu unde sambata a avut loc prima parte a manifestarilor, sunt pline de resturi menajere sau de la exploatarea lemnului, aruncate de niste oameni fara minte (altcumva nu pot sa ii numesc).

La o scurta plimbare pe langa rau am putut gasi resturi vegetale, PET-uri, carpe, obiecte din plastic, polistiren si chiar becuri. Nici nu mai trebuie sa spun ca aceasta situatie este mai mult decat intolerabila din motive ecologice, in primul rand, dar si din punctul de vedere al valorificarii frumusetilor din aceasta zona care incearca sa isi ofere un viitor prin intermediul turismului, activitate care devine imposibila in aceste conditii. Din cate stim, Primaria Avram Iancu plateste ajutor social pentru persoanele cu venituri mici din comuna.

Oare, in schimbul acestor bani nu s-ar putea mobiliza acesti oameni pentru actiuni de igienizare a albiei raului Aries? Noi zicem ca s-ar putea, dar iata ca, din pacate, aceasta operatiune extrem de necesara nu s-a realizat, nici macar inaintea sosirii turistilor pentru traditionalul Targ de Fete. Pacat…

Comentarii

comentarii