Rabla 2014: Tichetele electronice destinate persoanelor fizice, epuizate înainte de termen

in Aer, Autoritati 13 October 2014 591 Views

Programul Rabla este deja la a 10-a edi╚Ťie fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.

Ast─âzi, 13 octombrie 2014, a fost epuizat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin Programul de ├Ännoire a Parcului Auto (Rabla 2014), se arat─â ├«ntr-un comunicat al Ministerului Mediului ╚Öi Schimb─ârilor Climatice (MMSC). Programul a fost lansat ├«n luna aprilie 2014 ╚Öi a dat posibilitatea ca 17.000 de rom├óni s─â-├«╚Öi ├«nlocuiasc─â ma╚Öinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse. Programul este deja la a 10-a edi╚Ťie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.

Este pentru prima dat─â c├ónd tichetele sunt epuizate ├«nainte de termenul limit─â stabilit de calendarul de desf─â╚Öurare. Succesul din acest an se datoreaz─â categoric introducerii ├«n premier─â a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM. Astfel, at├ót noi, autorit─â╚Ťile, c├ót ╚Öi beneficiarii am putut urm─âri ├«n timp real dinamica desf─â╚Öur─ârii ├«ntregului proces de accesare a tichetelor electronice. Pe de alt─â parte, derularea Programului prin dealerii auto dar ╚Öi faptul c─â tichetele nu au mai fost ├«mp─âr╚Ťite pe jude╚Ťe, ele fiind consumate ├«n func╚Ťie de cerere, au generat deopotriv─â rezultatele cele mai bune de la lansarea Programului ├«n urm─â cu 10 aniÔÇŁ, spune Attila Korodi, ministrul Mediului ╚Öi Schimb─ârilor Climatice.

Ministerul Mediului ╚Öi Schimb─ârilor Climatice, prin Administra╚Ťia Fondului pentru Mediu (AFM), a alocat suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit s─â-╚Öi caseze avutovehiculul vechi ╚Öi s─â-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordat─â fiec─ârui beneficiar al Programului a fost de 6500 lei. Rezervarea primului tichet electronic, de la lansarea Programului, a fost ├«nregistrat─â ├«n sistemul informatic al AFM ├«n data de 8 aprilie 2014.

Interesul Ministerului Mediului ╚Öi Schimb─ârilor Climatice este de a diminua pe c├ót se poate emisiile din trafic, acestea fiind responsabile ├«n multe aglomer─âri urbane de calitatea aerului ╚Öi a s─ân─ât─â╚Ťii popula╚Ťiei. Plec├ónd de la succesul Programului din acest an dar ╚Öi de la rezultatele ├«nregistrate ├«n to╚Ťi cei 10 ani de c├ónd func╚Ťioneaz─â, vom g├óndi p├ón─â la finalul anului cum va ar─âta Programul de ├Ännoire a Parcului Auto ├«n anul 2015ÔÇŁ, a ad─âugat Attila KORODI, ministrul Mediului ╚Öi Schimb─ârilor Climatice.

Comentarii

comentarii