Andreea Raicu acceptă provocarea Green Report și se alătură campaniei Plastic Free July!

in EcoLIFESTYLE, Plastic Free July 3 July 2017 557 Views

Andreea Raicu a acceptat să ni se alăture în provocarea Plastic Free July. Timp de o lună, va încerca să elimine complet plasticul din viața de zi cu zi. Astfel, va participa la o campanie internațională care anul trecut a avut peste un milion de susținători din 130 de țări.

plastic free july andreea raicu

Acum două săptămâni, anunțam că redactorii Green Report au decis să accepte provocarea Plastic Free July și să nu mai cumpere plastic timp de o lună. Săptămâna trecută, ne-am pregătit intens pentru campanie și am identificat soluții alternative.

Acum, ne bucurăm să anunțăm că Andreea Raicu a acceptat provocarea noastră.  Va încerca și ea, alături de noi, să opteze pentru alternative sustenabile, care nu conțin plastic. Iată ce a motivat-o:

Cum a aflat Andreea Raicu de campania Plastic Free July

După ce o prietenă a „bătut-o la cap” să elimine plasticul din viața ei, a început să cerceteze impactul pe care acest material îl are asupra sănătății și asupra mediului:

„Știam că plasticul are o influență deloc bună pentru sănătatea noastră, dar niciodată nu am aprofundat subiectul până acum. Am citit, m-am documetat, am vazut materiale video și de abia atunci am înțeles cât de nociv poate fi plasticul în viața noastră, atât din punct de vedere al sănătății noastre, cât și a influenței pe care o are asupra mediului. Primele lucruri pe care am simțit să le fac? Să încerc să elimin, pe cât posibil, plasticul din viața mea și să împărtășesc cu cât mai mulți oameni ce am aflat.”

Green Report Shop Produse Cosmetice ECO

Potrivit ei, propunerea Green Report a venit la momentul oportun:

„După nici o săptămână, îmi sună telefonul. Prietena mea, Raluca Fișer, preșendintele organizației Green Revolution, îmi povestea despre campania Plastic Free July și mă întreba daca rezonez cu acest subiect și dacă mi-ar placea să fac parte din campanie. DECI DA! Normal ca voiam să fac parte din campanie. Era practic ce îmi doream să fac, dar într-un mod mult mai bine organizat și susținut.”

Cum vă puteți implica în campania Plastic Free July

Credem că efortul individual, odată multiplicat, poate face o diferență. De aceea, te invităm și pe tine să te alături în provocarea Plastic Free July, timp de o zi, o săptămână sau chiar o lună. Nu trebuie să renunți deodată la tot plasticul. O poți face treptat, inspirându-te din articolele Green Report, din experiența Andreei Raicu sau de pe site-ul Plastic Free July.

Comentarii

comentarii