Primul raion fără plastic din Europa, lansat într-un supermarket din Amsterdam

in EcoLIFESTYLE 2 March 2018 274 Views

Un supermarket din Amsterdam a inaugurat primul raion fără plastic din Europa, oferind mai mult de 700 de produse în ambalaje biodegradabile.

supermarket fara plastic

via Ekoplaza facebook

Raionul oferă peste 700 de produse, cum ar fi carne, orez, sosuri, lactate, dulciuri, cereale, snacks-uri, fructe și legume proaspete. Produsele nu vor fi mai scumpe decât cele ambalate în plastic. Pentru ambalaj, vor fi folosite alternative biodegradabile, sau materiale ca sticla, metalul și cartonul.

Erik Does, director executiv la Ekoplaza, a explicat că inițiativa este un pas important pentru un viitor mai bun când vine vorba de alimentație.

„Știm că clienții noștri s-au săturat de produse învelite în strat după strat de ambalaje groase de plastic. Raioanele fără plastic sunt un mod inovator de a testa biomaterialele compostabile care oferă o alternativă mai prietenoasă cu mediul decât ambalajele de plastic.”

Lanțul de supermarketuri Ekoplaza a anunțat că va amenaja raioane similare în toate cele 74 de magazine până la sfârșitul anului.

supermarket fara plastic

© Ewout Huibers

Inițiativa a pornit de la ONG-ul A Plastic Planet. Conform organizației, mai mult de 40% din ambalajele de plastic vin de la sectorul comerțului alimentar.

Poluarea cu plastic este una dintre cele mai mari probleme globale actuale, afectând oceanele, habitatele naturale și vietățile marine, ajungând chiar și în apa potabilă și în hrana pe care o mâncăm. Oamenii de știință avertizează că în ritmul actual de consum, riscăm contaminarea permanentă a naturii.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii