Raportul de sustenabilitate al Petrom, primul din Romania conform GRI

in Business 4 September 2013 276 Views

Petrom este prima companie din domeniul energetic din Romania care publica un raport de sustenabilitate, realizat conform cerintelor Initiativei Globale de Raportare (Global Reporting Initiative-GRI), cel mai utilizat standard de raportare la nivel international, potrivit unui comunicat al companiei.

Ca si angajator a peste 20.000 de oameni si jucator cheie ├«n economia romaneasca, impactul pe care ├«l avem asupra societatii atrage dupa sine si un grad ├«nalt de responsabilitate. Cresterea durabila este unul dintre obiectivele noastre, astfel ├«ncat ne straduim sa dezvoltam o cultura a sustenabilitatii care sa aiba la baza utilizarea eficienta a resurselor naturale si standarde ├«nalte de siguranta si mediu. Aceasta privire retrospectiva a anului 2012 ne permite sa vedem ├«nca o data ca, eforturile depuse si valorile resimtite ├«n activitatea zilnica a angajatilor companiei respecta strategia generala de dezvoltare pe termen lung“, a declarat Mariana Gheorghe, director general executiv OMV Petrom.

Raportul prezinta rolul si impactul companiei ├«n societatea romaneasca precum si viziunea grupului Petrom asupra performantei durabile, aplicata prin conceptul ÔÇ×Resourcefulness”. Lansat ├«n 2011 la nivelul Grupului OMV, conceptul ÔÇ×Resourcefulness” traseaza liniile unui comportament de business responsabil, punand accent pe oameni si folosirea responsabila a resurselor ÔÇô naturale sau financiare.

Comentarii

comentarii