Raportul global privind crizele alimentare scoate în evidență proporțiile crizelor alimentare în timp ce COVID-19 prezintă noi riscuri pentru țările vulnerabile

in Recomandate 22 April 2020 103 Views

Raportul global privind crizele alimentare indică faptul că la sfârșitul anului 2019, 135 de milioane de persoane din 55 de state și teritorii s-au confruntat cu o nesiguranță alimentară acută . În plus, în 2019,  în cele 55 de state, afectate de crize alimentare, care se regăsesc în raport, 75 de milioane de copii aveau tulburări de creștere iar 17 milioane au suferit de malnutriție.

Foto:©FAO/Abdulhakim

Acesta este cel mai înalt nivel de nesiguranță alimentară severă și malnutriție documentat de Rețea de la prima ediție a raportului din 2017.

Adițional, în 2019, 183 de milioane de persoane au fost clasificate ca fiind în condiții de stres alimentar (IPC / CH nivelul 2) – la limita foamei acute, cu risc de alunecare în situația de criză alimentară sau mai grav (IPC / CH nivelul 3 sau mai sus) dacă s-ar confrunta cu șocuri sociale sau economice precum pandemia COVID-19.

Mai mult de jumătate (73 de milioane) din cele 135 de milioane de persoane care fac obiectul raportului trăiesc în Africa; 43 de milioane trăiesc în Orientul Mijlociu și Asia; 18,5 milioane locuiesc în America Latină și Caraibe.

Principalii factori care au stat la baza tendințelor analizate în raport au fost: conflictul (factorul cheie din cauza căruia 77 de milioane de persoane se confruntă cu insecuritate alimentară acută), condițiile meteorologice extreme (34 de milioane de persoane) și turbulențele economice (24 de milioane).

Raportul Rețelei globale împotriva crizelor alimentare, constatările cheie, declarațiile partenerilor și produsele multimedia care prezintă conținutul raportului sunt acum publicate și disponibile pe :

Comentarii

comentarii