Raul Pop, validat politic pentru funcția de Secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor

in Legislatie 28 January 2021 336 Views

Raul Pop a fost validat politic de către Alianța USR Plus pentru funcția de Secretar de stat în Ministerul Mediului, Apleor și Pădurilor. Acesta a mai ocupat funcția de Secretar de stat în Ministerul Mediului în perioada iunie – decembrie 2016, în Guvernul Cioloș.
Urmează să preiau, probabil de săptămâna viitoare, portofoliul cuprinzând politicile referitoare la gestionarea deșeurilor și economia circulară. Îmi asum acest rol cu responsabilitate și încredere într-o colaborare bună cu domnul ministru Tanczos Barna într-un context în care e nevoie urgentă de acțiune”, a anunțat Raul Pop, într-o postare făcută joi pe Facebook.
Voi lua toate măsurile și deciziile posibile pentru a remedia întârzieri inacceptabile în gestionarea corectă a deșeurilor și a ne apropia de un sistem funcțional de colectare separată, cu implementarea principiilor de bază de a reduce, reutiliza, repara și recicla deșeurile. “Plătește pentru cât arunci”, răspunderea extinsă a producătorului, sistemul garanție-returnare, depozitele istorice de deșeuri, abandonul, incendierile de deșeuri sunt doar o parte dintre urgențele României. Vom face pașii necesari către economia circulară prin regândirea felului în care ne raportăm la resurse”, a continuat viitorul Secretar de stat.
Acesta consideră că România trebuie să-și asume un plan just de recuperare și reziliență care să respecte principiile protecției mediului în tot cuprinsul lui. Coordonarea între instituțiile de mediu este crucială pentru deblocarea unor programe guvernamentale de investiții din fondurilor destinate protecției mediului.
Nu în ultimul rând, mandatul meu la Ministerul Mediului este o ușă deschisă pentru societatea civilă pentru ca deciziile să fie luate cu consultarea corectă a cetățenilor, organizațiilor neguvernamentale, experților și altor parteneri importanți”, a mai spus acesta.

Comentarii

comentarii