Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Răzvan Nicolescu: Urmărim o dezvoltare prudențială a sectorului regenerabilelor

România s-a dezvoltat foarte mult pe sectorul regenerabilelor. Pe viitor urmărindu-se o dezvoltarea prudențială a acestui sector din mai multe considerente, a declarat vinei, în cadrul unei conferințe, ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

România s-a dezvoltat foarte mult pe acest sector (energie regenerabilă – n.r.). Pe viitor urmărim o dezvoltarea prudențială a acestui sector din mai multe considerente. Printre acestea trebuie să fim siguri că sistemul de transport al energie poate conecta noi surse (…) În același timp am înființat un grup de lucru care să găsească ce anume ar trebui modificat pe cadrul legilativ astfel încat să găsim un optim între inilativvestitorii în regenerabile, consumatori și autorități”, a declarat Răzvan Nicolescu.

Acesta a subliniat că indiferent de modificările legilative România își va respecta angajamentul față de Comisia Europeană, iar în 2020 vom avea acel 24% de energie din surse regenerabile în mixul energetic.

De asemenea, Carmen Neagu, președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a declarat că instalațiile de producere a energie din surse regenerabile pun presiune pe întreg Sistemul Energetic Național.

Capacitățile regenerabile s-au dezvoltat prea mult și prea repede punând presiune atăt pe capacitățile de transport, dar și pe celelalte capacități de producție”, a spus Neagu

De altfel, încurajarea de către satul român a dezvoltării prudente a energiilor regenerabile, cu accent pe biomasă, este unul din principiile care vor sta la baza elaborării strategiei energetice a României.

În perioada 2014-2024, România ar trebui să încurajeze dezvoltarea prudentă a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasă, ținând cont că investițiile în eolian și fotovoltaic s-au dezvoltat mult prea rapid și într-o manieră nesustenabilă în ultimii ani. În următorii ani, instalarea de noi capacități de producție a energiei electrice în eolian și fotovoltaic ar putea cauza probleme semnificative în funcționarea sistemului. De asemenea, considerăm că o prioritate în domeniul regenerabilelor ar putea să vizeze identificarea unei alternative la combustibilii clasici folosiți în sectorul transporturilor”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Printre principiile enumerate în documentul citat se regăsește afirmația că România are un potențial mare în ceea ce privește eficientă energetică, potențial care trebuie valorificat eficient, inclusiv în domeniul clădirilor.

spot_img

Ultimele știri