O nouă metodă ieftină și eficientă energetic de a recicla baterii de litiu se bazează pe tehnici de minerit de acum un secol

in Energie 10 August 2018 59 Views

Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au descoperit o nou─â metod─â mai ieftin─â ╚Öi eficient─â energetic de a recicla baterii litiu-ion, cu ajutorul unor tehnici de minerit de acum un secol.

Cercet─âtorii de la Universitatea Tehnic─â din Michigan, SUA, au explorat tehnici utilizate acum un secol ├«n industria minier─â pentru a separa metalul din minereu. Dup─â numeroase experimente, au reu╚Öit s─â g─âseasc─â cea mai eficient─â metod─â de a separa diferitele p─âr╚Ťi ale bateriilor pe baz─â de litiu.

Tehnicile de minerit au fost utilizate pentru a descompune ├«n totalitate bateria, inclusiv carcasa acesteia, anodul, catodul ╚Öi oxidul metalic, care este cea mai pre╚Ťioas─â component─â. Aceste materiale pot fi folosite apoi pentru fabricarea unor noi baterii.

ÔÇ×Pentru scopul refabric─ârii, materialele noastre reciclate sunt la fel de bune ca materialele virgine ╚Öi sunt mai ieftine.ÔÇŁ, a explicat Zachary Oldenburg, cercet─âtor ├«n cadrul proiectului.

Echipa a prezentat rezultatele ├«n cadrul competi╚Ťiei People, Prosperity and the Planet care a avut loc ├«n Washington, DC, ├«n prim─âvara anului trecut. Studiul a fost publicat recent ├«n revista ╚Ötiin╚Ťific─â Sustainable Materials and Technologies.

ÔÇ×Am v─âzut oportunitatea de a folosi tehnologia existent─â pentru a aborda noi provoc─âri. Folosim metode standard pe baz─â de gravitate pentru a separa cuprul de aluminiu, ╚Öi folosim flota╚Ťia pentru a recupera materiale importante, inclusiv grafit, litiu ╚Öi cobalt. Aceste tehnologii de minerit sunt cele mai ieftine variante disponibile, iar infrastructura pentru a le implementa exist─â deja.ÔÇŁ, a explicat┬áLei Pan, membru al echipei de cercetare.

Proiectul a primit un premiu din partea Youth Council on Sustainable Science and Technology, ├«n cadrul Institutului American de Ingineri Chimi╚Öti, fiind recunoscut ca proiectul care ÔÇ×aplic─â cel mai bine practici sustenabile, colabor─âri interdisciplinare, principii de energie ╚Öi implicare din partea tineretului, ╚Öi a c─ârui design este destul de simplu pentru a avea un impact sustenabil f─âr─â a necesita expertiz─â tehnic─â semnificativ─â din partea utilizatorilor.ÔÇŁ

Green Report Shop Transport ECO

Proiectul a primit ╚Öi o finan╚Ťare de 15.000 de dolari din partea Agen╚Ťiei de Protec╚Ťie a Mediului din SUA.

Comentarii

comentarii