Recolamp a lansat aplicația ColțVerde pentru facilitarea colectării selective a deșeurilor periculoase

in Business, EcoLIFESTYLE, Poluare 28 November 2019 151 Views

Asociația Recolamp a lansat luna aceasta aplicația ColțVerde, punând astfel la dispoziția utilizatorilor peste 2.000 de puncte de colectare selectivă. Pentru a susține obiectivele asociației, de creștere a nivelului de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și de facilitare a procesului de reciclare, aplicația se adresează publicului larg și funcționează ca instrument de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă.

Aplicația ColțVerde pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din industrie, generatori de cantități mari de deșeuri din echipamente de iluminat. Toți utilizatorii își vor putea crea un profil pentru a face parte din comunitatea Recolamp, a primi noutăți personalizate și a participa la viitoare campanii de colectare selectivă cu premii.

”După 12 ani de activitate în România, în care Asociația Recolamp a dezvoltat infrastructura de colectare și a construit o rețea extinsă de parteneri instituționali și privați, în 2019 am dorit să investim în parteneriatul cel mai important pentru un viitor sustenabil, cel cu publicul larg, cu utilizatorii casnici. Deșeurile din echipamente de iluminat conțin substanțe periculoase și este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze că acțiunea fiecăruia contează și contribuie la un viitor mai verde. Cu atât mai mult cu cât acum o pot face mai ușor și mai rapid, cu un simplu click”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Din 2007, Asociația Recolamp și-a dezvoltat o rețea națională de peste 13.800 de puncte de colectare de deșeuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici.

În plus, aplicația va fi folosită ca un instrument interactiv în dialogul cu utilizatorii, ajutând asociația să afle unde este necesar să extindă rețeaua de puncte de colectare selectivă pe teritoriul țării, să crească gradul de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și să îi determine pe oameni să fie mai activi în ceea ce privește colectarea selectivă.

Aplicația poate fi descărcată din App Store și Google Play.

În 2019, Asociația Recolamp a colectat și tratat peste 1.750 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu aproximativ 40% față de anul 2018. Previziunile sunt că până la final de an, Recolamp își va depăși țintele de colectare și pentru 2019.

Comentarii

comentarii