Record mondial: cea mai ridicată temperatură în timpul unei ploi a fost înregistrată în California

in Poluare 8 August 2018 77 Views

Vremea a atins noi extreme la sfârșitul lunii trecute în sudul Californiei, unde a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură în timpul unei ploi, de 48.3 grade Celsius.

Evenimentul a fost ├«nregistrat pe 24 iulie ├«n ora╚Öul Imperial din sudul Californiei, fiind un nou record mondial. Precipita╚Ťiile nu au loc de obicei la temperaturi de peste 38 de grade Celsius.

Jeff Masters, meteorolog și co-fondator al Weather Underground, a scris într-o postare pe blog că fenomenul a fost înregistrat la 15:53 ora locală și a continuat timp de patru ore.

ÔÇ×Majoritatea ploii s-a evaporat pentru c─â umiditatea era doar 11-15 la sut─â ├«n timpul precipita╚Ťiilor, ╚Öi doar o cantitate mic─â de precipita╚Ťii a fost detectat─â ├«n indicatorul de ploaie. Cu toate acestea, ploaia de pe 24 iulie la 119 grade Farhenheit ├«n Imperial a stabilit un nou record pentru cea mai fierbinte ploaie din istoria lumii.ÔÇŁ, a scris Masters.

El a ad─âugat c─â fenomenul a avut loc din cauza unui flux de umiditate produs de musonul din sud-vestul Statelor Unite ale Americii, care are loc datorit─â diferen╚Ťei de temperatur─â ├«ntre de╚Öertul fierbinte ╚Öi zonele oceanice mai reci din sud care ├«nconjoar─â Mexicul.

Fenomenele meteo extreme, tot mai dese în Europa

Recordul precedent pentru cea mai cald─â ploaie a fost stabilit tot ├«n California, pe 13 august 2012, c├ónd precipita╚Ťiile au c─âzut ├«n timpul unei temperaturi de 47.7 grade Celsius.

În această vară au fost doborâte zeci de recorduri de temperaturi pozitive în mai multe regiuni ale lumii. În Africa a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură de până acum, 51.3 grade Celsius, în orașul Ouargla din Algeria.

În Asia au fost înregistrate temperaturi record în Pyongyang (37.8C) și Seoul (39.4C), precum și în orașul Kumagaya din Japonia (41.1C).

Green Report Shop Transport ECO

În Europa, au fost înregistrate temperaturi record în Cercul Arctic, precum și în mai multe regiuni ale Europei de Vest și de Nord.

├Än America de Nord, temperaturile din Montreal au atins un nou record de 36.6C, cauz├ónd cel pu╚Ťin 70 de decese ├«n provincia Quebec.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii