Reduceri de taxe pentru productia verde din China

in Energie 24 September 2007 92 Views

China va anunta reduceri de taxe pentru economia de energie si pentru sectoarele de energie regenerabila, a anuntat un oficial al guvernului chinez citat de Reuters.

Producatorii vor beneficia de taxe reduse in timp ce importatorii de echipamente ecologice vor avea reduceri din taxa pe valoare adaugata si taxa de consum, a declarat Su Ming, director adjunct al Ministerului de Cercetare Financiara- Institut pentru Stiinte Fiscale. El a mai spus, fara a da detalii, ca marii poluatori vor fi pe de alta parte pedepsiti prin marirea taxei de consum.

El a mai declarat pentru agentia Reuters ca "Aceste reduceri de taxe vor fi anuntate in curand", dupa seminarul privind modalitatile prin care sectorul financiar al Chinei poate facilita eficienta energetica.Dupa ce a urmarit crestere economica cu orice pret, China se concentreaza din ce in ce mai mult pe curatarea mediului.

Guvernul va face economii de energie si va promova produsele eco-friendly, a mai subliniat Su Ming. Beijingul va formula o noua schema a taxelor pentru resursele natural, care va fi bazata pe valoarea produselor si nu pe cantitatea lor pentru a curba investitiile din sectorul resurselor. " Cresterea taxelor pentru resurse este o problema urgenta. Taxele percepute pentru carbune si minerale, care sunt in vigoare din 1994, sunt prea mici in comparatie cu preturile mereu in crestere", a mai spus Ming.

Foto: altdotenergy.com

Comentarii

comentarii