Reduceri de până la 50% la servicii de stomatologie pentru bicicliști

in EcoLIFESTYLE 19 June 2018 22 Views

Green Dental, prima clinică eco – friendly din România atestată internațional, oferă reduceri de până la 50% la tratamente celor care vin la cabinet, în Piața Victoriei, cu bicicleta.

Reduceri de până la 50% la servicii de stomatologie pentru bicicliști

Până pe 31 august, clinica Green Dental desfășoară programul „Bike 2 Smile”, în cadrul căruia oferă reduceri de 50% la detartraj, consultație sau albire profesională și 20% la obturații și coroane dentare persoanelor care se deplasează la cabinet cu bicicleta.

„Suntem o clinică eco-friendly și căutăm pacienți la fel de interesați ca noi de protejarea mediului, de un stil de viață activ și sănătos, pacienți care preferă prevenția problemelor și prelungirea vieții. Îi așteptăm cu suport de biciclete afară și o mulțime de surprize eco-friendly”, spune Ioana Pătru, managerul clinicii Green Dental.

Clinica, membră a Asociației Eco Dentistry din America, este prima eco-friendly din România atestată internațional și este susținătoare a stomatologiei verzi.

„Stomatologia verde reduce impactul clinicilor dentare asupra mediului înconjurător prin implementarea unui concept high-tech fundamentat pe precauție, tratamente minime invazive și tehnologii digitale. De asemenea, susține un stil de viață sănătos care pune accentul pe prevenirea problemelor și prelungirea vieții, spre deosebire de tratarea recurentă a bolilor”, explică reprezentanții pe site-ul clinicii.

Reduceri de până la 50% la servicii de stomatologie pentru bicicliști

Printre principiile pe care le respectă managerii și angajații se numără utilizarea tehnologiilor avansate, pentru o precizie sporită a tratamentelor, evitarea obturațiilor din amalgam (aliaj al mercurului cu unul sau mai multe metale, care este considerat toxic) și recomandarea tratamentelor minim invazive.

În plus, în clinică este folosită lumina naturală, iar atunci când aceasta nu mai este suficientă, iluminarea cu tuburi cu LED-uri, pentru un consum redus de energie electrică. Deșeurile dentare toxice sunt eliminate responsabil, pentru reducerea poluării.

Recomandări pentru clinicile care susțin stomatologia verde

Dr. Ali Farahani, de la Universitatea din Waterloo, a realizat un studiu pentru a evalua impactul pe care îl au asupra mediului clinicile verzi și practicile eco-friendly. La sfârșitul studiului, publicat pe pagina Asociației Eco Dentistry, acesta dă și câteva recomandări, printre care:

  • Implementarea unui program de sterilizare ecologică ce elimină ambalarea produselor și a bavetelor de unică folosință.
  • Utilizarea prosoapelor din bumbac în locul bavetelor de unică folosință.
  • Utilizarea lumina fluorescentă în locul celei cu halogen, acolo unde e posibil.
  • Folosirea radiografiei digitale în schimbul celei tradiționale, pe bază de film.
  • Luați în calcul utilizarea unor dezinfectanți mai puțini dăunători pentru cabinete, cum ar fi uleiul de arbore de ceai sau de cimbru.
  • Folosiți, pe cât posibil, accesorii refolosibile și biodegradabile.

Comentarii

comentarii