Reguli noi pentru oua: Se interzice cresterea gainilor in custi, din 2012

in Stiri 6 October 2011 114 Views

Semnal de alarm─â tras de Comisia European─â! Din 2012, ou─âle provenite de la g─âini crescute în baterii nu vor mai putea fi comercializate în magazinele din România. O treime din ou─âle pe care le mânc─âm provin de la g─âini stresate, crescute în cu╚Öti cât o coal─â de hârtie, potrivit realitatea.net.

Aceasta este o directiv─â mai veche a Uniunii Europene care se va aplica în toate ╚Ť─ârile membre, din 2012. Reglementarea nu îi va viza pe produc─âtorii care în ultimii ani ╚Öi-au modernizat cresc─âtoriile de p─âs─âri la standarde europene. Adic─â, acele ferme unde p─âs─ârile se ╚Ťin în baterii, dar modernizate.

Directiva îi va viza pe cei care cresc p─âs─âri în baterii, cu tehnologie învechit─â. Practic, în aceste incubatoare, unei g─âini îi revine un spa╚Ťiu mai mic decât formatul unei coli A4. ┼ó─ârile care nu vor aplica interdic╚Ťia vor fi sanc╚Ťionate.

Exist─â patru tipuri de ou─â clasificate în func╚Ťie de modalitatea de cre╚Ötere a p─âs─ârilor. Aceastea sunt marcate conform standardelor europene, astfel încât orice consumator poate ╚Öti ce fel de ou─â cump─âr─â. Ou─âle ecologice sunt inscrip╚Ťionate cu cifra 0 înaintea codului de produc─âtor.

 

Comentarii

comentarii