Renault va investi peste un miliard de euro pentru a produce autovehicule electrice

in Business, Transport 21 June 2018 17 Views

Constructorul auto Renault a anun┼úat c─â dore╚Öte s─â investeasc─â peste un miliard de euro pentru a-┼či cre┼čte capacit─â┼úile de produc┼úie a vehiculelor electrice din Fran┼úa ┼či a lansa noi modele.

Astfel, uzina Renault de la Flins, vest de Paris, unde ├«n prezent se fabric─â ma╚Öina electric─â Zoe, ├«┼či va dubla capacit─â┼úile de produc┼úie. ├Än plus, uzina Renault de la Douai, nordul Fran┼úei, va fi modernizat─â pentru a produce automobile electrice pe o nou─â arhitectur─â care va fi dezvoltat─â ├«n comun cu partenerul japonez Nissan. ├Än prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman ┼či Scenic.

ÔÇŁAccelerarea investi┼úiilor noastre ├«n Fran┼úa pentru autovehiculele electrice va permite ├«mbun─ât─â┼úirea competitivit─â┼úii ┼či atractivit─â┼úii uzinelor noastre francezeÔÇŁ, a declarat pre┼čedintele director general al grupului Renault, Carlos Ghosn, care de╚Ťine ╚Öi func╚Ťia de pre┼čedinte la Mitsubishi ┼či la┬áNissan.

De asemenea, Renault va tripla capacităţile de producţie de motoare electrice la uzina de la Cleon în timp ce uzina de la Maubeuge va beneficia de investiţii pentru a produce următoarea generaţie de furgonete Kangoo, inclusiv versiunea sa electrică Kangoo ZE.

De asemenea, Renault a deschis la ├«nceputul anului primul showroom dedicat exclusiv ma╚Öinilor electrice ├«n ora╚Öul Stockholm, Suedia,┬áurm├ónd ca proiectul s─â fie extins ╚Öi ├«n alte ora╚Öe mari din Europa.┬áRenault Electric Vehicle Experience Centre este un ÔÇťconcept storeÔÇŁ prin care constructorul francez vrea s─â ├«╚Öi popularizeze gama de modele electrice la nivel european.

P├ón─â ├«n 2022, Renault va avea o gam─â de opt modele de vehicule eletrice ╚Öi 12 vehicule eletricficate, ca parte a planului s─âu strategic ÔÇŁDrive The FutureÔÇŁ.┬áAproape 30.000 de angaja╚Ťi ai Grupului Renault au fost instrui╚Ťi ├«n aspectele specifice ale mobilit─â╚Ťii electrice.

Alian┼úa Renault-Nissan, extins─â ├«n 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare produc─âtor mondial de automobile cu 10,6 milioane unit─â┼úi, mai mult dec├ót Volkswagen ┼či Toyota. Alian┼úa regrupeaz─â zece m─ârci de automobile, 470.000 de salaria┼úi ┼či 122 de uzine pe toate continentele.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áV├ónz─ârile de ma┼čini electrice la nivel global au crescut cu 50% ├«n 2017

Ministru german c─âtre produc─âtorii auto: Investi┼úi ├«n ma┼čini electrice, altfel ve┼úi pierde

 

Comentarii

comentarii