Renault va investi peste un miliard de euro pentru a produce autovehicule electrice

in Business, Transport 21 June 20184 Views

Constructorul auto Renault a anunţat că dorește să investească peste un miliard de euro pentru a-şi creşte capacităţile de producţie a vehiculelor electrice din Franţa şi a lansa noi modele.

Astfel, uzina Renault de la Flins, vest de Paris, unde în prezent se fabrică mașina electrică Zoe, îşi va dubla capacităţile de producţie. În plus, uzina Renault de la Douai, nordul Franţei, va fi modernizată pentru a produce automobile electrice pe o nouă arhitectură care va fi dezvoltată în comun cu partenerul japonez Nissan. În prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman şi Scenic.

”Accelerarea investiţiilor noastre în Franţa pentru autovehiculele electrice va permite îmbunătăţirea competitivităţii şi atractivităţii uzinelor noastre franceze”, a declarat preşedintele director general al grupului Renault, Carlos Ghosn, care deține și funcția de preşedinte la Mitsubishi şi la Nissan.

De asemenea, Renault va tripla capacităţile de producţie de motoare electrice la uzina de la Cleon în timp ce uzina de la Maubeuge va beneficia de investiţii pentru a produce următoarea generaţie de furgonete Kangoo, inclusiv versiunea sa electrică Kangoo ZE.

De asemenea, Renault a deschis la începutul anului primul showroom dedicat exclusiv mașinilor electrice în orașul Stockholm, Suedia, urmând ca proiectul să fie extins și în alte orașe mari din Europa. Renault Electric Vehicle Experience Centre este un “concept store” prin care constructorul francez vrea să își popularizeze gama de modele electrice la nivel european.

Până în 2022, Renault va avea o gamă de opt modele de vehicule eletrice și 12 vehicule eletricficate, ca parte a planului său strategic ”Drive The Future”. Aproape 30.000 de angajați ai Grupului Renault au fost instruiți în aspectele specifice ale mobilității electrice.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. Alianţa regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Citește și: Vânzările de maşini electrice la nivel global au crescut cu 50% în 2017

Ministru german către producătorii auto: Investiţi în maşini electrice, altfel veţi pierde

 

Comentarii

comentarii