Renault, campion la emisii de carbon

in Stiri 16 June 2012 185 Views

Compania franceza Renault va reduce emisiile de CO2 ale masinilor sale de la 134 grame pe kilometru, in prezent, la 120 de grame in 2013, iar in anul 2016 va cobori sub pragul de 100 de grame.

Informatia este dezvaluita in contextul pregatirilor derulate de Renault pentru a participa, in acest an, la prestigiosul Festival al vitezei de la Goodwood (Anglia), dorind sa aniverseze “110 ani de excelenta a motoarelor”.

Evenimentul va avea loc intre 29 iunie si 1 iulie in parcul Castelului de la Goodwood, la 100 km sud de Londra.

Compania franceza a participat la Festivalul de la Goodwood de sase ori, din 2001 pana in 2006. Revenirea, in anul 2012, la aceasta manifestare va marca cei 110 ani de istorie sportiva a Renault – de la prima victorie a unei masini Renault (modelul K) la cursa Paris-Viena, in anul 1902, pana la al 10-lea titlu de campion mondial la categoria constructori, in anul 2011.

In Anglia, pilotii care au realizat performantele sportive ale Renault – Alain Prost, Jean Ragnotti, Michel Leclere si Emmanuel Guigou, vor prezenta publicului modele auto celebre: Renault Maxi 5 Turbo, Alpine Renault A110 si Renault Alpine A443.

De asemenea, la Goodwood vor fi prezentate si vehicule ale gamei actuale: Renault Twizy si Renault ZOE. Modelul ZOE (foto) este cel care a obtinut recordul pentru distanta parcursa de un vehicul electric in 24 de ore.

Vehicule de serie cu tehnologie din Formula 1

„Formula 1 este un laborator extraordinar care ne permite sa experimentam noile tehnologii in conditii extreme”, declara Carlos Tavares, director general de operatiuni al Renault. „Angajamentul nostru in F1 – care are deja o traditie de 30 de ani – ne-a permis sa ne dezvoltam competentele cu privire la downsizing, la reducerea frecarii si la managementul racirii. Cu aceste atuuri am reusit sa imbunatatim eficienta energetica a vehiculelor noastre, pastrand placerea de a conduce”.

Potrivit reprezentantilor firmei franceze, realizarile tehnice ale Renault pe masinile de competitie vor permite si dezvoltarea motorizarilor electrice pentru publicul larg.

Festivalul de la Goodwood, pornit dintr-un orgoliu nobiliar

In 1993, Charles Gordon-Lennox, actualul conte de March, pasionat al vitezei, a dorit sa relanseze competitiile auto in regiunea Goodwood, dar nu a obtinut autorizatie. A decis atunci sa-si faca propriul festival pe terenul sau.

Manifestarea a avut parte de un succes imediat, atragand 30.000 de vizitatori. La ultima editie, numarul de vizitatori a atins 180.000 de oameni.

Festivalul de la Goodwood este in prezent o cursa de coasta, dar in paralel sunt organizate si alte elemente de atractie: un concurs de eleganta, un pavilion tehnologic in care sunt expuse tehnologii ale viitorului, expozitii si activitati dedicate publicului tanar.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Foto: www.thegreencarwebsite.co.uk

Citeste si:

Noua limita de emisii CO2 pentru producatorii auto

Renault Romania pregateste statiile electrice

Uzinele de automobile electrice prospera, fabricile de masini poluante se inchid
 

Comentarii

comentarii