Renault lansează în România noua maşină electrică Zoe

in Business, Transport 27 January 2020 169 Views

Renault a deschis comenzile pentru noua maşină Zoe, cel mai vândut model 100% electric al producătorului francez. A treia generație a modelului este disponibilă cu trei versiuni de echipare: Life, Zen şi Intens, iar prețul de pornire este de 30.350 euro, cu TVA.

Lansarea celei de-a treia generații a modelului de referință în gama 100% electrică reprezintă un moment important în strategia grupului pentru dezvoltarea vehiculelor electrice pe scară largă.

La șapte ani de la lansarea a ceea ce a devenit cea mai bine vândută mașină electrică din Europa, noul Zoe evoluează în versatilitate, calitate și tehnologie şi oferă dotări de segment superior, încă de la primul nivel de echipare.

Din punct de vedere tehnic, citadina electrică asigură o autonomie mai mare, cu o baterie de 52 kWh, care oferă până la 395 kilometri WLTP, cu 20% mai mare față de versiunea anterioară,  și vine cu posibilitatea de încărcare la o conexiune de tip DC (curent continuu). În același timp, condusul este acum mai plăcut datorită unui motor mai performant, cu o putere de 100 kW.

Clienții din România pot opta între trei niveluri de echipare şi două motoare (R110 şi R135). De asemenea, modelul electric pune la dispoziție o gamă complexă de echipamente şi tehnologie.

Pentru echiparea ZEN, noul Zoe prezintă o nouă tapițerie cu material textil 100% reciclat. Pentru designul său, Renault a folosit procesul tradițional de fabricare a firelor cardate, care creează un material de calitate “fără topire” sau transformare chimică. Acest fir este fabricat din resturi de curea de siguranță și deșeuri din plastic (PET). Aceasta reprezintă o inovație majoră, deoarece utilizarea firelor cardate reciclate este o premieră pentru industria automobilelor. Sistemele sale de aprovizionare și producția sunt conforme principiilor economiei circulare, reducând emisiile de CO2 aferente cu peste 60%.

Maşina a avut o cotă de piață de 18,2% în Europa în 2018. Cu aproape 40 000 de înmatriculări, unul din cinci vehicule electrice vândute la scară continentală este un Renault Zoe. Modelul electric de segment B este numărul unu în vânzările din Germania, Spania sau Franța, unde a înregistrat o cotă de piață de 54,9% pe tot parcursul anului.

Modelul a luat mai mult de 60 de premii în întreaga Europă. Apreciat de presă în mod constant, ZOE păstrează din 2014 titlul de “cel mai bun automobil electric la mai puțin de 30.000 de lire sterline” acordat de revista britanică What Car?.

Groupe Renault a anunțat în iunie 2018 un plan de investiții pentru a face din Franța un pol de excelență pentru vehiculele electrice din cadrul Alianței. Până în 2022 se intenționează dublarea capacitații de producție pentru Zoe în fabrica Renault din Flins, în regiunea Parisului.

De asemenea, peste 30.000 de persoane sunt implicate zilnic în producția modelului ZOE, de la rețeaua de vânzări până la liniile de inginerie și de asamblare.

În anul 2022, gama de vehicule aparținând Groupe Renault va cuprinde opt vehicule electrice și 12 modele electrificate. Vehiculele 100% electrice vor acoperi diviziile principale ale ofertei sale și vor reprezenta 20% din gamă.

 

Comentarii

comentarii