Renault se aliază cu o firmă chineză pentru a produce vehicule electrice în China

in Business, Companii, Transport 24 July 2019 45 Views

Renault a anunţat că înfiinţează o companie mixtă cu firma chineză Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) pentru a produce vehicule electrice în China.

Constructorul auto francez a precizat că îşi va majora capitalul social cu un miliard de yuani (aproximativ 128,5 milioane euro) pentru a deţine 50% din acţiunile societăţii JMEV, o filială a JMCG.

“China este o piaţă cheie pentru Groupe Renault. Acest parteneriat pe segmentul vehiculelor electrice cu JMCG ne va susţine planul de creştere în China precum şi capacităţile noastre în domeniul vehiculelor electrice”, a declarat Francois Provost, preşedinte Renault pentru regiunea China.

În prezent, JMEV produce maşini electrice sedan și vehiculele utilitare sportive la prețuri accesibile și are o capacitate inițială de producție de 150.000 de vehicule pe an, potrivit propriului site.

Renault produce în prezent maşini electrice în China prin intermediul joint venture-ului cu Dongfeng Motor. De asemenea, intenţionează să producă maşini electrice prin intermediul joint venture cu Brilliance Automotive.

“În calitate de pionier şi lider pe piaţa vehiculelor electrice din Europa de zeci ani, vom profita de expertiza noastră în domeniul cercetării şi dezvoltării, producţiei, vânzărilor şi serviciilor pentru vehicule electrice”, a adăugat Provost.

Înfiinţată în anul 2015, JMEV este o filială a JMCG. După înfiinţarea sa, JMEV a obţinut autorizaţiile necesare pentru a produce autoturisme 100% electrice şi a pus la punct un ecosistem care cuprinde cercetare şi dezvoltare, producţie, aprovizionare şi vânzare de vehicule electrice.

Comentarii

comentarii