Directorul EPA: Oamenii cred că, dacă renunță la paiele de plastic, au rezolvat problemele mediului

in Conferinte, Poluare 4 May 2019 201 Views

Andrew Wheeler, directorul Agenţiei de Protejare a Mediului (EPA) din Statele Unite, a atras atenția în cadrul unui eveniment că schimbările climatice nu sunt singurele probleme cu care se confruntă planeta în prezent și că reciclarea și gestionarea deșeurilor, dar și resursele de apă sunt unele la fel de grave.

10 obiecte din plastic la care poți să renunți cu ușurință chiar acum

„Da, schimbările climatice sunt o problemă și căutăm soluții, dar cred că apa este o problemă și mai mare. Nu s-a discutat suficient despre apă”, a declarat acesta, potrivit Reuters, la Bruxelles, înainte de reuniunea G7 Environment.

Acesta a făcut referire la calitatea apei din mări și oceane, dar și la sursele de apă potabilă.

„Da, este important să nu mai avem plastic în ape. Dar sunt paiele de plastic începutul și sfârșitul acestei probleme? Nu, numai prin dimensiunea și cantitatea de deșeuri pe care o poate genera un pai”, a subliniat acesta.

După ce China a oprit în 2017 importurile de plastic utilizat, Statele Unite s-au confruntat, la fel ca UE, cu problema reutilizării acestor produse plastice, a explicat oficialul american.

„Îngrijorarea mea cea mai are este că oamenii vor crede că problema este rezolvată pentru că au renunțat la paiele din plastic. Și nu este așa. Și avem aceeași problemă cu toate produsele reciclabile. Cei mai mulți americani cred că dacă duc ambalajele reciclabile la containerul din colțul străzii au rezolvat problema, ceea ce nu e adevărat”, a subliniat directorul Agenţiei de Protejare a Mediului din SUA.

Soluția, a spus Andrew Wheeler, este ca oameni să găsească o mai bună modalitate de utilizare a materialelor reciclabile.

Oficialul american a făcut aceste afirmaţii cu două zile înainte de reuniunea de duminică organizată în oraşul francez Metz la care vor participa miniştrii Mediului din ţările membre în G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi din 10 ţări invitate.

Andrew Wheeler a început deja să abordeze aceste subiecte cu înalţi oficiali japonezi şi europeni, a precizat el, cu ambiţia de a obţine progrese în cadrul G7 şi, apoi, în cadrul primei reuniuni a miniştrilor Mediului din G20, programată în luna iunie în Japonia.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii