Reprezentanți ai autorităților, companiilor și ONG-urilor, la ElementAIR, cea mai amplă conferință despre poluarea aerului

in Aer, Conferinte, Recomandate 17 April 2015 549 Views

Green Report, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, organizează, joi, 23 aprilie, la The Ark, conferința ElementAIR, prima dintr-o serie de cinci evenimente dedicateprotejării mediului înconjurător. Conferința va beneficia de prezența celor mai importanți lectori din domeniu, atât reprezentanți ai mediului de afaceri, cât și reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României și ai instituțiilor publice implicate în acest domeniu.

speakeri

Conferința reunește peste 150 de participanți și peste 20 de speakeri împărțiți în patru paneluri de prezentare. Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor va anunța în deschiderea conferinței date în premieră privind calitatea aerului din București.

Primul panel are ca temă soluțiile găsite de companii pentru protejarea mediului înconjurator și îi va avea ca invitați pe Mihai Rohan, Președintele patronatului din industria cimentului CIROM, Ninel Lazar, Project Manager Green Business Index, Richard Molnar, Technical Aplications Manager Linde Gaz și Mihail Bălănescu, General Manager Filtre Aer Curat.

Partea a doua a conferinței va avea ca element central soluțiile pentru diminuarea poluării în mediul urban. Printre speakerii aceste sesiuni se numără Dan Diaconu, Viceprimar Timișoara, avocatul Nicolae Ursu, bpv Grigorescu Ștefănică, Raluca Fișer, Președinte Asociația Green Revolution, și Bogdan Huidan,Director General Volvo.

Impactul poluării asupra sănății va fi pus în discuție în cel de-al treilea panel care îi va avea ca invitați peIon Sandu, Director General ANM, Dr. Ioana Munteanu, Societatea Română de Pneumologie, Corina Lupu, Director ANPM, și Carmen Moldovan, Președinte Comisia pentru Mediu, Parlamentul României.

În ultima parte a conferinței Zoli Toth, moderatorul acestui panel, alături de reprezentanții Raiffeisen, Oglivy, Ernst&Young și TreeWorks vor încerca o analiză a psihologiei autorităților și a comportamentului populației vizavi de grija pentru mediul înconjurător.

România, în topul celor mai poluante țări din Europa

Punctul de plecare al dezbaterilor îl constituie faptul că producția din România este printre cele mai dăunatoare pentru mediul înconjurător. Ţara noastră ocupă locul al doilea, după Bulgaria, în topul statelor europene care poluează cel mai mult raportat la cât produc, conform Agenției Europene de Mediu.

România se află în procedura de infringement încă din 2013 și riscă, în lipsa unor măsuri concrete, să fie penalizată cu sute de mii de euro pe zi. Unul dintre obiectivele principale ale conferinței este stabilirea unui dialog intens, structurat pe mai multe etape, între autoritățile publice, pe de o parte, și autorități și mediul privat, pe de altă parte. Se urmărește, de asemenea, urgentarea elaborării de către Primăria Generală a Planului Integrat de Gestionare a Calității Aerului, precum și discutarea aplicată a necesității îmbunătățirii legislației în privința protejării mediului înconjurător.

Consultă agenda completă a conferinței aici.

Citește și:

Un nou proiect marca Green Report se lansează în luna aprilie

Aerul care ne îmbolnăvește. Interviu cu medicul pneumolog care tratează victimele poluării

Bucureștiul a pierdut 50% din suprafața verde în ultimii 25 de ani

Bucureștiul, obligat prin Planul de Mobilitate să facă tranziția spre transport ecologic

Comentarii

comentarii