A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

in Eat Smart, EcoLIFESTYLE 4 January 2019 211 Views

Un restaurant din Bali, Indonezia, nu doar c─â este primul zero waste din ╚Ťar─â, dar a ╚Öi fost construit cu materiale ╚Öi obiecte recuperate. De exemplu, podeaua este f─âcut─â dintr-un ciment ob╚Ťinut din farfurii sparte ╚Öi pahare ciobite. ├Än plus, m├óncarea pe care o vinde provine din surse sustenabile.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

În jurul lumii, toate restaurantele se confruntă cu provocarea de a nu mai arunca mâncarea, însă un astfel de loc din Indonezia a dus conceptul de zero waste la un alt nivel.

Angaja╚Ťii separ─â cu meticulozitate de╚Öeurile organice de cele non-organice. De╚Öi buc─âtarii depun eforturi s─â nu fac─â risip─â, atunci c├ónd se ├«nt├ómpl─â s─â r─âm├ón─â resturi alimentare, acestea fie sunt donate unor ferme de porci locale, fie sunt transformate ├«n compost. Cochiliile scoicilor sunt transformate ├«n pudr─â ╚Öi folosite ├«n hrana animalelor sau pentru ├«ngr─â╚Ö─âminte, iar de╚Öeurile uscate sunt trimise la reciclat la o sta╚Ťie local─â.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

Restaurantul Ijen, care apar╚Ťine de re╚Ťeaua Potato Head Beach Club, a fost g├óndit astfel ├«nc├ót s─â aib─â un impact minim asupra mediului. Materialele de construc╚Ťie au fost ob╚Ťinute din alte materiale recuperate. De exemplu, mobilierul de interior con╚Ťine piese f─âcute din r─âm─â╚Öi╚Ťe vechi din spum─â de motociclete ╚Öi lemn Mersawa din surse sustenabile.

retroboutique.ro

Podeaua a fost f─âcut─â dintr-un ciment ob╚Ťinut din pahare ciobite ╚Öi farfurii sparte, iar lum├ón─ârile care se g─âsesc peste tot ├«n restaurant sunt din ulei care a fost folosit la g─âtit, turnat ├«n jum─ât─â╚Ťi de sticl─â. ╚śerve╚Ťelelor din material textil le-a fost dat o nou─â via╚Ť─â la o croitorie din localitate, iar meniurile sunt printate pe h├órtie din surse sustenabile, a╚Öezate pe pl─âci f─âcute din cauciucuri folosite. Tac├ómurile sunt din lemn, iar be╚Ťi╚Öoarele au fost ob╚Ťinute din capace din plastic.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

ÔÇ×Am vrut s─â demonstr─âm c─â o estetic─â zero-waste poate fi modern─â, astfel ├«nc├ót invita╚Ťii s─â aib─â senza╚Ťia c─â sunt ├«ntr-un restaurant cu design care pune mult accentul pe interior, dar toat─â mobila ╚Öi facilit─â╚Ťile provin din surse alternativeÔÇŁ, a declarat directorul de comunicare al Potato Head Beach Club, Karen Day, pentru Lonely Planet Travel News.

Chef-ul Wayan Kresna Yasa colaboreaz─â cu pescarii locali care ├«i pun la dispozi╚Ťie pe╚Öte proasp─ât prins cu undi╚Ťele ╚Öi fructe de mare ╚Öi cu fermele locale pentru legumele proaspete. Orezul din meniu provine de pe terasele de orez din Jatiluwih, care sunt protejate de UNESCO.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia
A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia
A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii