Ce să faci cu resturile alimentare de la Paște

in EcoLIFESTYLE 3 May 2016 1,242 Views

La nivel global, irosim anual peste 30% din alimentele produse. Conform de-clic.ro, în prag de sărbători, cantitățile de alimente care ajung la gunoi sunt cu 25% mai mari decât de obicei. În aceste condiții, vă propunem câteva rețete care să ne ajute să reducem risipa alimentară după Paște.

Idei pentru resturile alimentare de la Paște: cum folosești ouăle fierte

Din gălbenușuri, poți face sos de maioneză sau, dacă vrei să le folosești întregi, poți încerca o rețetă de ouă umplute. Dacă maioneza ți se pare prea grea, le poți adăuga pur și simplu în salată.

resturile alimentare de la paste oua

O altă rețetă presupune a le amesteca, într-o tigaie, cu smântână, ceapă prăjită, ciuperci și măsline. Această „ciulama” fără carne ce consumă cu mămăliguță.

Nu uita că, dacă sunt ținute cu tot cu coajă în frigider, ouăle fierte rezistă chiar și câteva zile bune.

Idei pentru resturile alimentare de la Paște: cum refolosești friptura sau drobul

Dacă ți-a rămas friptură, o poți folosi pentru salată boeuf, chiftele, musaca sau varză cu carne. Şi drobul poate servi pentru rețetele menționate, iar, cu un sos, poate fi alăturat unei porții de paste. Din carnea rămasă mai pot fi făcute și frigărui.

resturile alimentare de la paste carne

Idei pentru resturile alimentare de la Paște: cum refolosești legumele

Legumele veștejite pot fi gătite la cuptor sau, într-un wok, alături de sos de soia. De asemenea, pot fi transformate destul de ușor în supe-creme sau lasagna vegetariană. Nici frigăruiele de legume nu sunt o idee rea.

resturile alimentare de la paste legumew

Poți lua în calcul și faptul că atât oricare dintre ingredientele de mai sus, cât și brânza pot fi introduse în omlete sau așezate pe un blat de pizza.

Idei pentru resturile alimentare de la Paște: cum refolosești cozonacul

Dacă ți-a rămas prea mult cozonac, nu mai ai chef de el sau ți s-a uscat, îl poți înmuia în lapte, da prin ou crud și prăji. Astfel, vei obține niște frigănele delicioase.

De asemenea, îl poți folosi pentru a prepara niște cake-pops delicioase: cozonacul trebuie fărâmițat, amestecat cu gem și dat prin nucă de cocos sau bombonele multicolore.

resturile alimentare de la paste cozonac

Dacă vrei ceva mai elaborat, îl poți folosi ca blat pentru o prăjitură sau un tort de ciocolată.

Comentarii

comentarii