Revolut introduce posibilitatea de a dona pentru pădurea amazoniană

in Business, Companii 2 September 2019 45 Views

Utilizatorii Revolut vor putea dona pentru salvarea pădurilor tropicale amazoniene şi susținerea celor care se confruntă în prima linie cu devastarea produsă pădurii tropicale amazoniene utilizând funcția ‘Donations’ începând cu 1 septembrie.

Toate donațiile către Alianța Pădurilor Tropicale care vor fi realizate prin Revolut vor fi direcționate către eforturile făcute în Amazon, iar pentru săptămâna următoare, toate donațiile către WWF vor fi tratate în mod similar, finanțând o serie de cauze importante care vizează protejarea pădurilor tropicale.

„Pădurile tropicale sunt unul dintre cele mai importante ecosisteme ale planetei, așa că este devastator să asistăm la incendiile care distrug în prezent zone vaste ale Amazonului. Prin parteneriatul nostru cu WWF și Alianța Pădurilor Tropicale, ne dorim să oferim oamenilor posibilitatea de a dona mai ușor pentru sprijinirea eforturilor de stingere a incendiilor și de a avea posibilitatea să ofere ajutor de urgență pentru protejarea pădurile tropicale”, spune Nik Storonsky, CEO și Fondator Revolut.

Donațiile utilizatorilor vor ajuta WWF și Alianța Pădurilor Tropicale să lupte împotriva devastațiilor pe teren, precum și pentru a sprijini nevoile comunității locale și indigene pentru asistență medicală, instruire pompieri și securitate.

Mai mult, ambele organizații lucrează cu guvernele în direcția unei reglementări mai eficiente în vederea protejării pădurilor tropicale de defrișări și a altor forme de daune, în timp ce se asociază cu alte organizații pentru a găsi modalități de lucru mai sustenabile, care nu implică distrugerea unor zone vaste de pădure.

Utilizatorii Revolut vor putea dona prin funcția ‘Donations’ din aplicație, care permite tuturor utilizatorilor să își rotunjească plățile realizate cu cardul și să doneze diferența în scop caritabil. De asemenea, utilizatorii pot dona setând o plată recurentă sau făcând donații unice.

„Incendiile stârnite în Amazon sunt o problemă globală urgentă, deoarece nu putem combate criza climatică fără a opri distrugerea pădurilor noastre. Dorim să mulțumim Revolut pentru susținerea apelului nostru de urgență și pentru că oferă clienților lor un mod ușor de a ajuta”, a declarat Rob Wood, Head of Partnership Communications la WWF-UK.

Suma donată de utilizatori revine fiecărei organizații în procent de sută la sută – Revolut nu percepe nicio taxă pentru donații. Nu există o sumă minimă per donație și funcția poate fi activată și dezactivată de clienți în orice moment.

Revolut a fost lansată în Iulie 2015 de către foștii bancheri de investiții de la Credit Suisse și Deutsche Bank, Nik Storonski și Vlad Yatsenko, drept o alternativă la marile bănci tradiționale. Recent compania a depăşit numărul de şase milioane de utilizatori în Europa.

WWW (Worldwide Fund for Nature) este una dintre cele mai mari organizații mondiale independente de conservare a naturii, activă în aproape 100 de țări. Alianța Pădurilor Tropicale operează la răscruce de afaceri, agricultură și păduri pentru a amplifica vocea agricultorilor și a comunităților forestiere, a îmbunătăți mijloacele de trai, a proteja biodiversitatea și a ajuta oamenii să se adapteze la schimbările climatice în mod îndrăzneț și eficient.

Comentarii

comentarii