Documentar: 4 bicicliști împotriva risipei alimentare

in EcoLIFESTYLE 26 July 2017 159 Views

Cinefilii preocupați de probleme de mediu pot viziona joi, 27 iulie, un film documentar despre fenomenul risipei de hrană din Norvegia. Pelicula „Expirat” urmărește îndeaproape experimentul a patru tineri care, pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen, străbat pe bicicletă un drum de 3.000 de km. În această perioadă, solicitantă din punct de vedere fizic, provocarea lor este să se hrănească doar cu resturile alimentare, luate uneori din gunoi.

risipa

foto: print screen @SJAU vimeo

Filmul va rula de la ora 21:00, în cadrul evenimentului Săptămâna One World Romania la Rezidența Scena 9 din str. I.L. Caragiale nr.30 și intrarea este liberă. Turul celor patru tineri durează 5 săptămâni și aceștia parcurg peste 3.000 de km, iar pe drum întâlnesc mai multe persoane dornice să îi ajute. Filmul face parte din proiectul internațional KineDok, care în România este coordonat de One World Romania, și propune vizionarea de filme în spații neconvenționale și aducerea filmului documentar mai aproape de public.

Citește și: Cum a făcut Danemarca să reducă cu 25% risipa alimentară în cinci ani

Utgått på dato from SJAU on Vimeo.

Seria de filme în cadrul Săptămânii One World Romania va continua până duminică, 30 iulie. Programul complet poate fi consultat: http://oneworld.ro/2017 sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: VIDEO 180 de experți din peste 20 de țări au dezbătut cum putem combate eficient risipa alimentară

Comentarii

comentarii