Roabă de cultură a sărbătorit Suedia Creativă, în parcul Herăstrău

in Revista presei 16 June 2014 396 Views

Ambasada Suediei la București și Business Sweden, în parteneriat cu Asociația Green Revolution, au organizat Suedia Creativă, un eveniment care a adus în atenția publicului românesc cultură, tradițiile și muzica suedeze, la Roabă de Cultură.

Peste 3.000 de bucureșteni au poposit pe pajiștea Roabei de cultură, din Parcul Herăstrău, zona Pescăruș, în weekend-ul 13 – 15 iunie, și s-au bucurat de o adevărată sărbătoare a Suediei. Pe parcursul celor trei zile, cei prezenți au putut testa creativitatea și grijă față de mediu, valori promovate de societatea suedeză în toate activitățile de pe pajiște: ateliere creative, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, sesiuni de machiaj și cursuri de prim ajutor, proiecții de film. Într-un cuvânt: timp de calitate petrecut cu prietenii și familia în natură.

Au fost trei zile de sărbătoare suedeză, iar numărul mare de participanți prezenți la Suedia Creativă ne dovedește că romanii sunt deschiși, receptivi și dornici să descopere cultură, muzica și inovația oferite de Suedia. Le mulțumim partenerilor, sponsorilor și tuturor participanților care ne-au fost alături la Suedia Creativă și speram să îi avem alături de noi și la ediția de anul viitor”, a spus Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

Suedia Creativă a înseamnat trei zile de:

Muzica: Concert DJ Andi, care a cântat în deschiderea lui Kim Cesarion, invitat special, sâmbătă, 14 iunie, și care au adunat peste 1.200 de persoane, dar și concertul lui DJ Cristi Stanciu, care a pregătit duminică, 15 iunie, o seară de remixuri ABBA și alte trupe suedeze.

Ateliere creative, distractive și de pictură și jocuri ale copilăriei, care au atras peste 500 de copii, care au învățat despre importanța reciclării și reutilizării resurselor și s-au distrat cu: jocuri, show-uri de magie, de improvizație și multe alte surprize.

Relaxare și cafea bună – persoanele prezente s-au delectat cu cafea, jocuri în aer liber și o zonă de relaxare cu muzică de calitate și multă voie bună.

Cursuri de prim ajutor – Peste 200 de persoane au aflat care sunt manevrele de bază utilizate în situații frecvente de urgență.

Frumusețe și stil de viață, cu activități de evaluare corporală, cursuri și sesiuni de machiaj și nutriție.

Sport și mișcare – bucureștenii dornici de sport, s-au energizat pe pajiștea Roabei de cultură cu exerciții de mișcare.

Începând cu 2011, proiectul Roabă de cultură a reușit să atragă publicul bucureștean către o alternativă de petrecere a timpului liber. Spațiul verde din Herăstrău a devenit un nod cultural pentru trecători, publicul cunoscător și publicul larg, peste 100.000 de persoane bucurându-se de activități desfășurate pe pajiște.

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentala de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Comentarii

comentarii