ROad.kill, platforma pentru transmiterea de informații privind accidentele cu animale în trafic

in Biodiversitate, Transport 25 June 2019 77 Views

Platforma online ROad.kill și cataloagele de măsuri pentru zonele pilot Arad-Deva și Tîrgu Mureș – Iași se numără printre soluțiile dezvoltate în cadrul proiectului TRANSGREEN. Inițiativa își propune să contribuie la dezvoltarea unor rețele de drumuri și căi ferate mai sigure și mai prietenoase cu mediul în România, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

© Thomas Hulik

Eforturile depuse în ultimii ani abordează proiectele de infrastructură pe toate palierele: culegem date din teren, pe baza lor propunem soluții tehnice în echipe transdisciplinare formate din ecologi, proiectanți și alții, apoi ne asigurăm de integrarea lor în proiecte. Aceste proiecte macro necesită timp pentru a lua în calcul o diversitate de aspecte și de factori implicați. Vom continua să sprijinim dezvoltarea durabilă a infrastructurii de transport, prin ce proiecte integrează și nevoile naturii. Acum, când autostrăzile noastre încă sunt în etape relativ incipiente, este cel mai bun moment pentru a acționa”, a declarat Cristian Remus Papp, manager Biodiversitate și Arii Protejate WWF-România.

  • ROad.kill este o platformă online pe care utilizatorii pot transmite informații despre incidente cu animale în trafic sau observații ale animalelor omorâte pe șosele sau căi ferate. Pe lângă versiunea web, o aplicație pentru telefoanele mobile (Android) este acum în proces de testare pentru a putea fi folosită chiar din locul în care a fost observat incidentul.
  • Cataloage de măsuri pentru zonele pilot din România: zona Arad-Deva și zona Tîrgu Mureș-Iași. Aceste două publicații concentrează rezultatele muncii de teren în identificarea coridoarelor ecologice din cele două zone deosebit de valoroase din punct de vedere natural și în care urmează să fie realizate lucrări de infrastructură.

Reprezentant MT: ”În societatea românească, s-a creat un conflict între cei care vor să protejeze mediul și cei care vor autostrăzi”

Comentarii

comentarii