EvoWheel, roata care transformă aproape orice bicicletă într-una electrică

in EcoLIFESTYLE, Transport 16 March 2018 1,675 Views

EvoWheel se potrivește cu 95% din biciclete, noi sau vechi, și poate transforma aproape orice bicicletă într-una electrică prin simpla înlocuire a roții din față. Bateria sa poate ajută biciclistul să parcurgă până la 87 de kilometri și adaugă o viteză de 20 mph.

EvoWheel, roata care transformă aproape orice bicicletă într-una electrică

EvoWheel este o roată aproape obișnuită, dar care transformă aproape orice bicicletă într-una electrică. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești roata din față a bicicletei tale cu aceasta, ceea ce va dura 30 de secunde.

Roata, care are atașată în centrul său bateria, este disponibilă în dimensiuni diferite: 20, 24, 26, 27.5, 29 inci sau 700C. Se potrivește cu 95% din toate bicicletele, noi sau vechi, și este compatibilă atât cu frânele pe disc, cât și cu cele pe jante.

EvoWheel adaugă o viteză de 20 mph, însă tu poți decide, din aplicația destinată, cât vrei să-ți preia roata din efort. Poți să alegi să faci stiluri diferite dacă faci un antrenament, te duci la serviciu sau te plimbi prin parc. Mai mult, pentru a-ți face plimbarea mai plăcută și mai ușoară, aplicația ia în considerare greutatea ta, dimensiunea bicicletei și mărimea roților. În plus, roata înregistrează obiceiurile tale de mers pe bicicletă și le utilizează în folosul tău.

biciclop.eu

Aplicația îți pune la dispoziție cinci modalități de a merge pe bicicletă:

Manual mode – setezi manual câtă putere să adauge roata la efortul pe care îl depui tu

Commute mode – roata produce cam 60% din energie, așa că e acest mod e util de folosit în drum spre serviciu

Leisure mode – EvoWheel suplimentează între 30 și 60% din energie, în cicluri, astfel încât biciclistul să depună un pic de efort, dar fără să-și solicite mușchii prea mult

Exercise mode – ca orice exercițiu, acest mod îți oferă o perioadă de încălzire, exercițiu în sine și partea de recuperare

Climbing mode – ideal pentru când ai de urcat un deal și nu vrei să ajungi extenuat în vârf

[vimeo 258645689 w=640 h=360]

Roata există în trei variante diferite

City

Capacitate: 108 WH

Timp de încărcare: 1 oră

Distanță: 29 km

Greutate: 6 kg

Viteză maximă: 20 mph

Preț: 285 euro

Commute

Capacitate: 215 WH

Timp de încărcare: 2 ore

Distanță: 58 km

Greutate: 6,8 kg

Viteză maximă: 20 mph

Preț: 325 euro

Touring

Capacitate: 322 WH

Timp de încărcare: 3 ore

Distanță: 87 km

Greutate: 7,2 kg

Viteză maximă: 20 mph

Preț: 407 euro

Încărcarea se face de la priză, printr-un încărcător care intră direct în șurubul din mijlocul roții. EvoWheel își face singură diagnoza și te anunță atunci când ceva nu e în regulă. EvoWheel este livrată împreună cu un ceas care se atașează de bicicletă și care indică viteza, bateria, distanța parcursă și timpul.

Deocamdată, cei de la EvoWheel au creat o campanie de crowdfunding pe Indiegogo. Au strâns 50.438 de dolari, deși suma stabilită era 35.000 de dolari și mai au 20 de zile de campanie.

Comentarii

comentarii