Robert Downey Jr. lansează o coaliție care să combată schimbările climatice cu ajutorul tehnologiei

in Biodiversitate, Popular, Schimbări Climatice 7 July 2019 487 Views

Actorul Robert Downey Jr. a anunțat de curând în cadrul conferinței Amazon re:MARS dedicată inteligenței artificiale din Las Vegas lansarea unei noi organizații care se angajează să utilizeze tehnologii avansate pentru binele mediului.

Asociația se numește Footprint Coalition și se va lansa în aprilie 2020.

“Între robotică și nanotehnologie, am putea să curățăm planeta semnificativ, dacă nu chiar total în zece ani”, a spus Downey pe scena festivalului, potrivit Forbes și Variety.

În prezentarea sa, Downey a spus că, la fel ca mulți alții, are un “sentiment de criză” în ceea ce privește pământul. Matt Damon, un alt actor care este și el îngrijorat de planetă, s-a alăturat mai târziu prezentării printr-un video.

Actorul nu a dezvăluit niciun fel de detalii cu privire la modul în care organizația urmează să-și atingă obiectivul.

Un site web numit Coalition Footprint este acum live și, până acum, oferă doar posibilitatea pentru cine dorește să se aboneze pentru a primi newsletter-ul și alerte.

“Vă mulțumim pentru interesul acordat Coaliției Footprint și pentru că vă îngriji de Mama Pământ. Înscrieți-vă la buletinul informativ și veți fi primii care vor afla despre pașii următori în această călătorie ecologică”, se arată pe home page-ul site-ului.

De-a lungul discursului său, Downey Jr. a descris AI ca pe o avansare tehnologică semnificativă care i-a dat speranță – numai pentru a admite că el poluează mai mulți ca oameni:”sunt un colos de coșmar pentru amprenta de carbon.”

Comentarii

comentarii