Daisy, robotul Apple care recicleaz─â telefoanele mobile

in EcoLIFESTYLE 27 April 2018 43 Views

Daisy este noul robot Apple care poate dezasambla 200 de Iphone-uri ├«ntr-o singur─â or─â, extr─âg├ónd elementele rare ╚Öi pe cele pre╚Ťioase din dispozitive.

Daisy, robotul Apple care recicleaz─â telefoanele mobile

Apple a lansat luna aceasta un robot care poate dezasambla 200 de Iphone-uri ├«ntr-o singur─â or─â. Daisy extrage elementele rare ╚Öi pe cele pre╚Ťioase din telefoane ╚Öi reprezint─â, astfel, un pas ├«nainte ├«n atingerea scopului pe care ╚Öi l-a propus Apple, de a construi dispozitive ├«n ├«ntregime din materiale reciclate.

Robotul poate extrage p─âr╚Ťi din nou─â tipuri de Iphone-uri. Din 100.000 de telefoane poate salva 1.900 kg de aluminiu, 770 kg de cobalt, 710 de cupru ╚Öi 11 kg de elemente rare ale p─âm├óntului.

Visul Apple este de a crea un sistem de produc╚Ťie circular─â, ├«n care orice pies─â reutilizabil─â de la un telefon vechi s─â fie inserat─â ├«ntr-unul nou. Cu aceast─â idee ├«n minte, ei au creat, ├«n 2016, robotul Liam, care ├«ns─â nu putea dec├ót s─â dezasambleze telefoanele. De fapt, Daisy a fost creat─â cu c├óteva din componentele lui Liam.

ÔÇ×Pentru a ne ├«ndeplini obiectivul, trebuie s─â folosim ├«n mod responsabil 100% materiale reciclate, regenerabile ╚Öi s─â ne asigur─âm c─â produsele rezultate ajung pe pia╚Ť─âÔÇŁ, a transmis firma ├«ntr-un comunicat. ÔÇ×Pentru c─â suntem con╚Ötien╚Ťi c─â atingerea acestui ╚Ťel poate dura mul╚Ťi ani, ne asum─âm s─â ne aprovizion─âm responsabil cu materiile prime, pe m─âsur─â ce facem tranzi╚ŤiaÔÇŁ.

Apple pl─ânuie╚Öte s─â introduc─â robo╚Ťi Daisy ├«n c├óteva loca╚Ťii din Statele Unite ╚Öi Europa.

Daisy, robotul Apple care recicleaz─â telefoanele mobile

ÔÇ×Vom continua s─â ├«mpingem limitele a ceea ce este posibil cu materialele din produsele noastre, modul ├«n care le recicl─âm, munca noastr─â cu furnizorii pentru a crea noi surse de energie regenerabil─â ╚Öi creativ─â, pentru c─â ╚Ötim c─â viitorul depinde de astaÔÇŁ, a declarat CEO Tim Cook.

O dat─â cu anun╚Ťarea robotului Daisy, Apple a lansat ╚Öi un program temporar numit GiveBack, prin care clien╚Ťii pot returna telefoanele vechi sau stricate ├«n magazine sau prin intermediul site-ului Apple.com, pentru a fi reciclate. Pentru fiecare dispozitiv primit ├«ntre 19 ╚Öi 30 aprilie, Apple va face o dona╚Ťie c─âtre Conservation International.

Datorit─â ini╚Ťiativelor sale de reciclare, compania ╚Öi-a redus consumul de aluminiu ca materie prim─â cu 23-25% din 2015.

Deși primită bine vestea lansării robotului Daisy, au existat voci care au spus că Apple ar trebui să se concentreze pe altceva.

ÔÇ×├Än locul unui alt robot, de ce este mai mare nevoie de la Apple este s─â ├«mbr─â╚Ťi╚Öeze una din cele mai mari oportunit─â╚Ťi de a-╚Öi reduce impactul asupra mediului: s─â conceap─â produse care pot fi reparate ╚Öi ├«mbun─ât─â╚ŤiteÔÇŁ, a spus Gary Cook, analist IT la Greenpeace SUA.

Green Report Shop Casa ECO

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii