Roma ia măsuri față de poluarea atmosferică începând cu ianuarie 2019

in Transport 20 November 2018 95 Views

De la începutul anului viitor, în Roma vor fi favorizate automobilele electrice și deplasările cu bicicleta, în detrimentul mașinilor pe motorină. Mai mult, va fi implementat uzul de combustibili alternativi şi a unor zugrăveli care absorb PM10.

Roma ia măsuri față de poluarea atmosferică începând cu ianuarie 2019

Ministrul italian al mediului, Sergio Costa, şi preşedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, au încheiat la jumătatea lunii noiembrie un acord, care prevede ameliorarea calităţii aerului la Roma, prin restricţii impuse automobilelor poluante începând din ianuarie anul viitor, relatează EFE.

Printre măsurile cuprinse în acord se numără sprijinirea noilor infrastructuri pentru automobilele electrice şi favorizarea autoturismelor mai puţin poluante, dar și a bicicletelor, în defavoarea celor pe motorină. Mai mult, se dorelte implementarea uzului de combustibili alternativi şi a unor zugrăveli care absorb PM10, în cadrul programului de renovare a clădirilor şi de construcţie a altora noi.

Roma ia măsuri față de poluarea atmosferică începând cu ianuarie 2019

Ministerul Mediului se angajează să restricţioneze circulaţia mijloacelor de transport în comun cele mai poluante, în favoarea mobilităţii sustenabile, traficului limitat şi ca mai mulţi pasageri să împartă aceeaşi maşină.

Se prevede, de asemenea, promovarea de iniţiative pentru a impulsiona reducerea numărului de maşini care circulă în zonele urbane.

„Ministerul Mediului a alocat resurse şi stimulente financiare pentru schimbarea maşinilor, oferindu-le posibilitatea de a plăti mai puţin celor care nu poluează”, a declarat, la rândul său, Sergio Costa.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii aminteşte de 500.000 de decese în Europa, din cauza poluării atmosferice. O problemă pe care regiunea Lazio, cu Roma ca oraş, trebuie să o rezolve”, a declarat Zingaretti, la o conferinţă de presă comună.

O primă măsură care a fost luată deja în capitala Italiei a fost interzicerea circulației pentru mașinile pe benzină, de la Euro 0 la Euro 5 și cele pe motorină, de la Euro 0 la Euro 6, în anumite duminici.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii