Români anonimi și idei care inspiră

in Business 23 July 2014218 Views

O să fie greu, greu de tot să aleagă o idee. Poate că nu se așteptau la asta, și mă refer la oamenii de la Philips care au început campania www.ideideviitor.ro, poate că nu se așteptau ca un număr așa mare de oameni să intre și să-și lase ideile pe pagina lor. Şi ce idei!?! Nu credeam că o să văd atâtea idei spectaculoase, frumoase, creative și în mod special surprinzătoare.

Experiența ne omoară entuziasmul și ne face să alegem “worst-case scenario”. Şi fără entuziasm și cu gândul că tot ce se poate întâmpla rău ni se va întâmpla și nouă atunci când vrem să facem ceva nou, devenim imobili și blazați.

Dar în cazul acesta – cine sunt toți cei care au scris? Cine sunt oamenii care și-au imaginat o lume un pic mai bună pentru ei și copiii lor? Cine sunt oamenii care, chiar și în condițiile în care știu că ei personal nu vor avea ceva de câștigat, dintr-un anonimat lipsit de mercantilism, se moblizează și contribuie la construirea unui viitor mai bun.

Vreau să-i cunosc și eu. Vreau să stau într-o după-amiază toridă de vară, la o terasă cochetă din București, să le ascult poveștile. Să-mi spună ce visează și ce își doresc, să mă poarte cu vorbele lor prin universul construit de ei, să mă molipsesc de entuziasmul și de altruismul lor. Şi vreau să cred că și eu, prin puterile mele, pot să transform viața lor într-o călătorie mai fericită. Vreau să-i pot ajuta, așa cum ei mă ajută acum să înțeleg că, în societatea noastră divizată de neajunsuri, există încă speranță și oameni frumoși.

Pentru mine, cine va câștiga competiția e mai puțin important. Care vor fi ideile transformate de Philips în realitate – din nou – contează mai puțin. Pentru mine contează doar numărul celor care participă. Pentru că fiecare idee înscrisă aparține unui om frumos, unui român care mă face să mă simt mândră, care mă face să înțeleg că România are un viitor.

Nu pot face multe, nu pot să găsesc soluții pentru toate lucrurile pe care le-aș dori schimbate. Dar îi pot aplauda din toată inima mea pe cei care iubesc și cred în România bună.

Mai aveți câteva zile în care să vă înscrieți  ideile în competiție pe www.ideideviitor.ro , să scrieți ce ați dori să vedeți transformat în realitate.  Continuați să sperați și nu vă lăsați prada comodității și deziluziilor. E doar o competiție, dar participarea voastră înseamnă mult mai mult decât ați crede.

Am fost și voi fi alături de astfel de inițiative de la început și până la sfârșit și abia aștept să-i cunosc pe  o parte dintre oamenii frumoși care au scris pe www.ideideviitor.ro.

Text de Raluca Fișer

Comentarii

comentarii