Romania are o pozitie privilegiata din punct de vedere energetic, considera Ambasadorul Italiei

in Energie 30 January 2008 70 Views

Pozitia de care se bucura Romania pe piata productiei de energie este una privilegiata, pe care o au foarte putine state ale Uniunii Europene, a declarat miercuri, Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, in cadrul unui seminar pe probleme energetice organizat de Unimpresa Romania.

"Romania are o pozitie foarte buna in sectoarele de productie de energie din surse fosile, nucleare si regenerabile, care se identifica cu trecutul, prezentul si viitorul energiei. Ar trebui sa beneficieze din plin de acest avantaj, avand in vedere ca este unul dintre putinele state europene care se bucura de o asemenea pozitie", a spus Ambasadorul.

Acesta s-a declarat multumit ca, pe piata energetica romaneasca, in majoritatea sectoarelor, sunt implicate companii italiene, precum Enel sau Ansaldo.

Uniunea companiilor cu capital italian din Romania – Unimpresa, a facut o serie de recomandari Guvernului Romaniei in care isi exprima sustinerea pentru utilizarea unui mix de surse energetice pentru producerea de energie electrica sau pentru transport, in vederea atingerii tintelor de reducere a emisiilor de CO2, precum si sustinerea pentru utilizarea surselor regenerabile de energie.

Unimpresa considera ca Romania ar trebui sa se implice, la nivel european, in cercetarea stiintifica cu privire la energia nucleara de generatia a patra, ar trebui sa creasca eficienta energetica si sa continue procesul de liberalizare al pietei.

Comentarii

comentarii