Romania intre Copenhaga si Cancun: Iunie 2010

in Conferinte 3 June 2010 412 Views

Conferinta Green Report – Romania intre Copenhaga si Cancun: Iunie 2010

Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare si actuala provocare politica, economica si sociala a omenirii. Stabilirea unor tinte ambitioase in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, combaterea incalzirii globale si sprijinirea financiara a statelor in curs de dezvoltarea in efortul de depasire a provocarilor de mediu reprezinta puncte esentiale care vor sta la baza semnarii unui nou acord international de mediu.

United Nations Framework Convention for Climate Change va organiza in decembrie 2010, la Cancun, Summitul COP16, un eveniment care trebuie sa duca statele lumii un pas mai aproape de semnarea acordului care va precede Protocolul de la Kyoto.

In contextul actual, Romania trebuie sa-si asume un rol activ in combaterea efectelor incalzirii globale. Atat sustinerea tintelor asumate de UE, cat si realizarea, pe plan intern, a eforturilor necesare reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera sunt doar doua directii importante de actiune.

Din aceste considerente, cresterea gradului de constientizare a autoritatilor romane, atragerea sprijinului sectorului de afaceri si aducerea problemelor de mediu pe agenda dezbaterilor publice reprezinta, in aceeasi masura, motive si tinte ale conferintei “Romania, intre Copenhaga si Cancun”.

Temele de discutie

Afla mai multe despre organizatori

Comentarii

comentarii