Romania Libera: Colectarea deseurilor din Delta ramane o poveste

in Revista presei 10 February 2011 106 Views

Colectarea deseurilor din Delta Dunarii e departe de a fi rezolvata, desi Guvernul si administratia judetului Tulcea promit solutionarea ei de vreo 5 ani.

In 2007, Guvernul a aprobat un masterplan realizat de Consiliul Judetean (CJ) Tulcea si finantarea investitiilor ce vizeaza punerea la punct a unui sistem integrat de gestionare a deseurilor din Delta. Conform HG 920/2007, Executivul a decis alocarea a peste 4 milioane de euro din Fondul National de Mediu pentru aceasta investitie din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. La 4 ani de la deschiderea finantarii, colectarea deseurilor din Delta continua sa fie doar o poveste.

"Investitia avea termen de finalizare 2010, dar nu a putut fi incheiata pentru ca au aparut tot felul de probleme. Proiectul s-a dovedit a fi gresit si multe componente au fost reproiectate. La aceasta data, mai sunt de finalizat doua rampe de transfer si o serie de chestiuni care vizeaza infrastructura de transport. Vom incerca sa facem operabila gestionarea acestor deseuri anul acesta, pana la inceperea sezonului turistic", spune Nicolae Chichi, vicepresedinte CJ Tulcea. In timp ce gunoaiele de tot felul impanzesc Delta si uratesc peisajul in aceasta zona cu un potential turistic urias, CJ Tulcea a intrat in conflict cu furnizorul de utilaje pentru sistemul de colectare.

Citeste mai mult in Romania Libera
 

Comentarii

comentarii