Romania Libera: EnviTec Biogas construieste cinci centrale pentru biogaz

in Energie 11 September 2007 141 Views

Compania germana EnviTec Bioga are in plan construirea a cinci centrale de producere a biogazului in judetul Arad, prima dintre acestea urmand a fi ridicata in comuna Zabrani. Potrivit lui Johann-Lucas Orodan, manager in cadrul EnviTec Biogas, sucursala Arad, constructia centralei de la Zabrani va demara pana la sfarsitul acestui an, proiectul aflandu-se in faza de obtinere a autorizatiilor.

"Pana la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu si obtinerea autorizatiilor, ne vom asocia cu mai multi posesori de terenuri agricole unde se va cultiva porumb. De asemenea, ne-am asociat cu Biogaz Industry SRL Zabrani, care lucreaza deja teren agricol pentru noi", a declarat Johann-Lucas Orodan. Pe langa centralele din judetul Arad, "EnviTec" va mai demara constructia unei centrale la Bistrita, vizand alte 250 de posibile locatii in toata tara. Valoarea investitiilor prevazute pana in prezent este de 55 de milioane de euro, urmand ca suma sa creasca in functie de receptivitatea partenerilor cooptati in proiect.

Oficialii companiei au mai mentionat faptul ca la Zabrani se va produce energie electrica din surse regenerabile la un pret subventionat de UE, preluarea acesteia de distribuitorii de energie electrica fiind obligatorie. "Pe langa energie electrica, se va asigura o cantitate insemnata de agent termic, caldura utilizabila la incalzirea spatiilor de locuit, birourilor, intreprinderilor, grajdurilor, serelor, la uscarea diferitelor produse in uscatoare speciale, sau poate fi alimentata in instalatii la incalzirea la distanta", a mai precizat Orodan.

Pentru mai multe informatii vizitati Romania Libera

Comentarii

comentarii