Romania libera, Moldova: Motorina ecologica din ulei de alge

in Energie 1 February 2008 113 Views

Saving Energy Corporation vrea sa produca biodiesel in Romania pentru realizarea unei capacitati de producere si a unei retele de distributie.

Firma intentioneaza sa finanteze 70% din costul proiectului, fara a se limita la acest procent si doreste sa colaboreze cu companii cu putere financiara pentru cofinantarea proiectului si aport de experienta locala in cadrul proiectului.

Agentia de Dezvoltare Nord-Est a fost contactata de Saving Energy Corporation SUA in scopul stabilirii unui potential partener pentru

realizarea unei instalatii de fabricare biodiesel. Capacitatea de productie a instalatiei se situeaza intre 256.000 tone pana la 300 milioane de litri de biodiesel anual. Materia prima ce va fi folosita este samanta de rapita si soia, iar ca materie prima alternativa dupa primii 3-4 ani de functionare, cu o investitie minima de cinci milioane de dolari, se va trece la utilizarea uleiului de alge. Volumul investitiei este de 124 milioane USD. Americanii vor sa colaboreze cu o unitate administrativa capabila sa puna la dispozitie terenul de minimum cinci hectare care sa aiba apa curenta, electricitate, gaz metan si cai de acces. Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Suceava, Ovidiu Milici, a precizat in urma discutiilor purtate cu presedintele CJ Suceava, Gavril Marza, ca a stabilit faptul ca institutia pe care o reprezinta este de acord sa sprijine un astfel de demers.

Pentru mai multe informatii viziteaza Romania libera, Moldova

Comentarii

comentarii