Romania Libera: Tecuci, Venetia Romaniei

in Sol 11 September 2007 153 Views

Autoritatile fac eforturi mari pentru a readuce viata orasului la normalitate: "La Tecuci, incet, incet, situatia revine la normal. Sigur, este inca mult de lucru, avem inca multe case cu anexele inundate, infrastructura orasului este intr-o situatie destul de dificila, dar ne organizam si speram ca in cel mai scurt timp viata sa-si revina la normal", ne-a declarat prefectul Galatiului, Mihai Capra.

Dupa ce, cu ajutorul a doua motopompe de 1.380 mc/ora, puse la dispozitie de MIRA, a scos apa de pe strazile celui mai afectat cartier al Tecuciului, Satul Nou, seful ISU Galati, generalul Viorel Zaharia, si o mare parte dintre cei 180 de pompieri din dispozitivul sau incearca sa scoata si apa din curtile si beciurile celor din cartierele afectate din Tecuci.

Principala problema este, insa, ca apele trebuie scoase afara din oras, iar pentru asta eforturile sunt uriase, din cauza ca apele trase de motopompe trebuie sa fie transportate cu autoutilitarele pompierilor sau vidanjele la marginea orasului, fie evacuate prin trasee de furtun de zeci sau sute de metri. Pompierii au la dispozitie 62 de motopompe, 10 autospeciale si alte cateva zeci de utilaje, cu care scot apa din zonele inundate din Tecuci, Munteni si Berheci.

Prefectul Galatiului, Mihai Capra, ne-a declarat ca au fost constituite sase comisii de specialisti pentru evaluarea distrugerilor de pe cele 137 de strazi din Tecuci, iar alte comisii de la ITM Galati intocmesc anchetele sociale pentru acordarea aju-toarelor de urgenta. Printre cei care au venit sa aduca ajutoare in cartierul Satul Nou au fost si cateva persoane din Vrancea, care au trecut printr-o nenorocire asemanatoare in urma cu doi ani.

"Am venit sa ajut cu ce pot, pentru ca stiu cum este sa treci prin asa nenorocire, am baut si noi paharul asta amar. Iar cu “mafia ajutoarelor”…", ne spune o pensionara din Vrancea, care si-a smuls din putinul ei pentru a-i ajuta pe cei aflati la ananghie.

Pentru mai multe informatii vizitati Romania Libera

Comentarii

comentarii