România, peste media UE, dar şi a unor ţări precum Germania şi Franţa, la utilizarea energiei regenerabile pentru încălzire şi răcire

in Energie 11 February 2020 267 Views

România, se află peste media UE, dar şi a unor ţări precum Germania şi Franţa, în ceea ce priveşte utilizarea energiei regenerabile pentru încălzire şi răcire în anul 2018, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Energia provenită din surse regenerabile a fost responsabilă în anul 2018 pentru 21% din energia totală utilizată pentru încălzire şi răcire în Uniunea Europeană, în creştere constantă faţă de 12% în anul 2004.

Astfel, România se situează peste media din UE, în condiţiile în care 25,4% din energia utilizată pentru încălzire şi răcire în anul 2018 a provenit din surse regenerabile, un procent mai ridicat decât în state precum Franţa (22%), Italia (19%), Spania (17%) sau Germania (14%).

În rândul statelor membre, Suedia se evidenţiază prin faptul că aproape două treimi (65%) din energia utilizată pentru încălzire şi răcire în anul 2018 a provenit din surse regenerabile. De asemenea, mai mult de jumătate din energia utilizată pentru încălzire şi răcire a provenit din surse regenerabile în Letonia (56%), Finlanda (55%) şi Estonia (54%).

Statele membre în care energia provenită din surse regenerabile are cea mai mică contribuţie la încălzire şi răcire sunt Irlanda şi Olanda (ambele cu 6%), Belgia (8%) şi Luxemburg (9%).

Comentarii

comentarii