Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Romania trebuie sa introduca sistemul de colectare selectiva la nivel national pana in 2015

Transpunerea Directivei Europene privind deseurile, aprobata de catre Camera Deputatilor, prevede printre altele si obligatia Romaniei de a introduce la nivel national, pana in 2015, sistemul de colectare, pe minimum patru fractii: hartie, metal, plastic și sticla.

"In cursul zilei de ieri a fost aprobat proiectul de "Lege privind regimul deseurilor", care transpune Directiva 2008/98/CE. Astfel, primul pas spre indeplinirea obligatiilor asumate fata de Uniunea Europeana a fost facut – si anume transpunerea legislatiei europene in legislatia romaneasca (…) Urmatorul pas pe care Romania trebuie sa il faca este sa se asigure de indeplinirea tintelor pe toate categoriile de deseuri: deseuri de ambalaje, DEEE-uri, deseuri textile, deseuri provenite din constructii, deseuri biodegradabile, deseuri periculoase etc. Dintre acestea, singurul capitol la care Romania este in grafic este cel al deseurilor de ambalaje", conform Eco-Rom Ambalaje.

Conform ultimelor statistici pentru anul acesta, in Romania, in sistemul Eco-Rom Ambalaje, au fost reciclate 165.600 tone de deșeuri de ambalaje, dintre care cea mai mare cantitate este de hartie-carton,65.000 de tone, urmata de plastic, 41.500 de tone, sticla, 30.500 de tone, metal, 11.600 de tone și lemn, 17.000 de tone. 78% din cantitatea de deseuri de ambalaje reciclate raportata de catre autoritati in 2010 era realizata de catre Eco-Rom Ambalaje.

Pana in momentul de fata, Eco-Rom Ambalaje gestioneaza parteneriate in peste 160 de localitați, acoperind 25% din populația la nivel național, alaturi de autoritațile locale și operatorii de salubritate.

Foto: realitatea.net

Cosmin Zaharia

Citeste:

Legea privind regimul deseurilor, adoptata de Camera Deputatilor

Reteaua “neagra” submineaza colectarea selectiva a deseurilor din Romania

Romania si Belgia au la dispozitie doua luni pentru transpunerea in legislatie a directivei privind deseurile

CE continua procedura de infrigement la adresa Romaniei pentru ca nu a transpus legislatia europeana privind deseurile

Romania recicleaza doar 1 la suta din deseurile recuperabile

spot_img

Ultimele știri