Ce consecin╚Ťe va avea taxa la groapa de gunoi

in Autoritati, Legislatie, Stiri 18 August 2015 481 Views

Zero de╚Öeuri. Aceasta este ╚Ťinta Rom├óniei pentru 2020-2025. Ministrului Mediului, Gra╚Ťiela Gavrilescu, a declarat ast─âzi c─â pentru realizarea acestui deziderat se va aplica m─âsura taxei pe de╚Öeuri la groapa de gunoi ├«n valoare de 80 de lei pe fiecare ton─â, ├«ncep├ónd din ianuarie 2016, urm├ónd ca, din 2017, aceasta s─â creasc─â la 120 lei/ton─â.

imageResize

ÔÇŁLa ora actual─â, Rom├ónia nu are tax─â de de╚Öeuri la groapa de gunoi ci doar un tarif de 15 euro/ton─â perceput de c─âtre administratorii fiec─ârei gropi de gunoi. Avem Hot─âr├órea de Guvern prin care se va aplica o tax─â la groapa de gunoi de 80 RON/ton─â de la 1 ianuarie 2016. De asemenea, din 2017 taxa va cre╚Öte la 120 RON/ton─âÔÇŁ, a precizat ministrul Mediului, potrivit Agerpres.

Gra╚Ťiela Gavrilescu a ad─âugat c─â taxa care va fi perceput─â din 2016 se va aplica ├«n paralel cu tariful de 15 euro ├«ncasat de administratorii gropilor de gunoi, iar banii ob╚Ťinu╚Ťi vor merge c─âtre Fondul de Mediu.

Potrivit ministrului Mediului, ├«n Rom├ónia taxa pe groapa de gunoi se va situa sub nivelul perceput ├«n alte ╚Ť─âri din regiune: ÔÇŁUngaria aplic─â o tax─â de 34 euro/ton─â la groapa de gunoi. La noi vom vorbi despre 20 de euro de la 1 ianuarie 2016 ╚Öi despre aproximativ 25 euro/ton─â din 2017ÔÇŁ.

Gra╚Ťiela Gavrilescu a participat ast─âzi la conferin╚Ťa de lansare a proiectului ‘Cre╚Öterea capacit─â╚Ťii G─ârzii Na╚Ťionale de Mediu de a aplica strategia ╚Öi legisla╚Ťia UE privind de╚Öeurile periculoase ╚Öi substan╚Ťele chimice (GNM-DPSC)’, ├«n valoare de aproximativ un milion de euro. Proiectul se va derula timp de 12 luni ╚Öi va fi implementat de Garda Na╚Ťional─â de Mediu.

Comentarii

comentarii