Romania va trebui sa se conformeze normelor europene privind calitatea aerului

in EcoLIFESTYLE 21 October 2010121 Views

Romania va trebui sa se conformeze normelor europene privind calitatea aerului dupa ce Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, Legea privind calitatea aerului. Documentul a fost initiat de Ministerului Mediului si Padurilor si transpune Directiva 2008/50/CE a Parlamentului European privind calitatea aerului in Europa.

Actul normativ creaza cadrul legal pentru masurile necesare imbunatatirii calitatii aerului, asigurand alinierea legislatiei nationale la standardele europene in domeniu si indeplinirea obligatiilor Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene.

Obiectivul Directivei este evaluarea calitatii aerului inconjurator in statele membre, pe baza unor metode si criterii comune, in scopul protejarii sanatatii oamenilor si mediului.

Directiva se aplica tuturor statelor membre si promoveaza cooperarea crescuta intre acestea in vederea reducerii poluarii aerului.

In urma implementarii legii, tendintele si masurile luate pentru combaterea poluarii si a disconfortului creat de aceasta vor fi monitorizate pe termen lung. In plus, legea va garanta accesul publicului la informatiile privind calitatea aerului.
 

Comentarii

comentarii