Românii pot accesa de astăzi programele Rabla Clasic și Rabla Plus

in Transport 18 May 2017 84 Views

Cei care vor să cumpere un automobil prin programele Rabla Clasic și Plus pot merge, începând de astăzi, 18 mai, la producătorii validațipentru îndeplinirea formalităților de înscriere. Persoanele juridice pot depune cereri de finanțare pentru înscrierea în cele două program, în continuare, până pe 29 septembrie 2017, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu.

Românii pot accesa de astăzi programele Rabla Clasic și Rabla Plus

 

Rabla Clasic, a 13-a ediție

 

Programul Rabla Clasic este deja cunoscut de populație, fiind al 13-lea an în care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziția unui autovehicul nou, cu obligativitatea casării unui autovehicul mai vechi de 8 ani.

 

Pentru Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt și/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Dacă întrunesc ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Piața autoturismelor ”verzi” s-a decuplat de la Rabla. Peste 400 de mașini electrice și hibride, cumpărate în T1

Prima de casare Rabla Clasic poate fi cumulată cu ecotichetul Rabla Plus

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet de 45.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei.

Subvenții fără precedent pentru achiziționarea de mașini electrice și hibrid plug-in prin ”Rabla Plus”

O noutate a celor două programe este reprezentată de procedura simplificată, introdusă anul acesta, prin intermediul căreia persoanele juridice care au depus dosare în vederea aprobării participării în Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, pot remedia motivele de respingere ce țin de forma dosarului, într-un termen de 10 zile lucrătoare de la publicarea acestora pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Comentarii

comentarii