Românii pot accesa de astăzi programele Rabla Clasic și Rabla Plus

in Transport 18 May 2017 81 Views

Cei care vor s─â cumpere un automobil prin programele Rabla Clasic ╚Öi Plus pot merge, ├«ncep├ónd de ast─âzi, 18 mai, la produc─âtorii valida╚Ťipentru ├«ndeplinirea formalit─â╚Ťilor de ├«nscriere. Persoanele juridice pot depune cereri de finan╚Ťare pentru ├«nscrierea ├«n cele dou─â program, ├«n continuare, p├ón─â pe 29 septembrie 2017, la sediul Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu.

Românii pot accesa de astăzi programele Rabla Clasic și Rabla Plus

 

Rabla Clasic, a 13-a edi╚Ťie

 

Programul Rabla Clasic este deja cunoscut de popula╚Ťie, fiind al 13-lea an ├«n care rom├ónii pot beneficia de o prim─â de casare pentru achizi╚Ťia unui autovehicul nou, cu obligativitatea cas─ârii unui autovehicul mai vechi de 8 ani.

 

Pentru Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei ╚Öi se acord─â pentru autovehiculul nou al c─ârui sistem de propulsie genereaz─â maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate ad─âuga un ecobonus de 1.000 lei care se acord─â la achizi╚Ťionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care genereaz─â o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km ├«n regim de func╚Ťionare mixt ╚Öi/sau un ecobonus ├«n valoare de 1.700 lei la achizi╚Ťionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Dac─â ├«ntrunesc ambele condi╚Ťii, cele dou─â ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Pia╚Ťa autoturismelor ÔÇŁverziÔÇŁ s-a decuplat de la Rabla. Peste 400 de ma╚Öini electrice ╚Öi hibride, cump─ârate ├«n T1

Prima de casare Rabla Clasic poate fi cumulat─â cu ecotichetul Rabla Plus

├Än cadrul Programului Rabla Plus, se acord─â un ecotichet de 45.000 lei pentru achizi╚Ťionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achizi╚Ťionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu surs─â de alimentare extern─â, care genereaz─â o cantitate de emisii de CO2 mai mic─â de 50 g/km.

Prima de casare oferit─â ├«n cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prev─âzut de Programul Rabla Plus. ├Än cazul ├«n care solicitantul caseaz─â o ma╚Öin─â mai veche de 8 ani ╚Öi decide s─â achizi╚Ťioneze un autovehicul nou electric, beneficiaz─â at├ót de prima de casare de 6.500 lei, c├ót ╚Öi de ecotichetul de 45.000 lei, iar dac─â opteaz─â pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei ╚Öi ecotichetul de 20.000 lei.

Subven╚Ťii f─âr─â precedent pentru achizi╚Ťionarea de ma╚Öini electrice ╚Öi hibrid plug-in prin ÔÇŁRabla PlusÔÇŁ

O noutate a celor dou─â programe este reprezentat─â de procedura simplificat─â, introdus─â anul acesta, prin intermediul c─âreia persoanele juridice care au depus dosare ├«n vederea aprob─ârii particip─ârii ├«n Programele Rabla Clasic ╚Öi Rabla Plus, pot remedia motivele de respingere ce ╚Ťin de forma dosarului, ├«ntr-un termen de 10 zile lucr─âtoare de la publicarea acestora pe site-ul Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu.

Comentarii

comentarii