Românii pot dona piese Lego copiilor din mediile vulnerabile

in EcoLIFESTYLE 3 March 2020 343 Views

Lego Rom├ónia desf─â╚Öoar─â, p├ón─â pe 26 aprilie, programul ÔÇ×Piese pentru Z├ómbeteÔÇŁ, ├«n cadrul c─âruia rom├ónii pot dona aceste juc─ârii, care vor ajunge la sute de copii din centrele de zi sus╚Ťinute de Funda╚Ťia United Way Rom├ónia. Piesele pot fi depuse la magazinele certificate sau trimise prin curier.

Magazinele Lego, ├«n parteneriat cu Funda╚Ťia United Way Rom├ónia, dau startul programului ÔÇ×Piese pentru Z├ómbeteÔÇŁ, primul program de donare de piese Lego din Rom├ónia, prin care ├«╚Öi propun s─â aduc─â bucuria jocului ├«n via╚Ťa copiilor din mediile vulnerabile.

├Än perioada 28 februarie ÔÇô 26 aprilie 2020, oricine poate dona piesele pe care nu le mai folose╚Öte ├«n cele nou─â magazine Lego din Bucure╚Öti, Cluj, Ploie╚Öti, Bra╚Öov, Constan╚Ťa. Toate piesele colectate vor fi sortate, igienizate ╚Öi vor ajunge la sutele de copii din centrele de zi sus╚Ťinute de United Way Rom├ónia din Bucure╚Öti, Cluj ╚Öi Timi╚Öoara.

ÔÇ×Printre abilit─â╚Ťile esen╚Ťiale pe care ╚Öi le exerseaz─â copiii ├«n timp ce se joac─â cu piese Lego se num─âr─â: cooperarea ╚Öi rela╚Ťionarea (de care vor avea nevoie ├«ntreaga via╚Ť─â), perseveren╚Ťa ╚Öi toleran╚Ťa la frustrare (abilit─â╚Ťi decisive pentru o societate ├«n care ne pl├óngem c─â nici copiii, nici adul╚Ťii nu-╚Öi duc la bun sf├ór╚Öit sarcinile), deschiderea fa╚Ť─â de provoc─âri ╚Öi rezolvarea de probleme (atunci c├ónd copiii ├«ncep s─â m├ónuiasc─â piesele ei, de fapt, transpun ceea ce pare a fi haos ├«n ordine), creativitatea ╚Öi r─âbdarea (tr─âs─âturi despre care ╚Ötiin╚Ťa ne arat─â c─â sunt decisive pentru viitor), dar ╚Öi bucuria reu╚Öitei (recompensa final─â pentru o via╚Ť─â ├«mplinit─â). De asemenea, astfel de jocuri contribuie masiv la dezvoltarea vederii ├«n spa╚Ťiu (folositoare la orele de geometrie, iar apoi ├«n diverse profesii. Majoritatea p─ârin╚Ťilor pe care-i cunosc ╚Öi ai c─âror copii se joac─â cu piese Lego se pl├óng mai pu╚Ťin de dificult─â╚Ťile parentingului, ├«n compara╚Ťie cu cei ai c─âror copii nu au acces la acest tip de jocuriÔÇŁ, G├ísp├ír Gy├Ârgy, psiholog ╚Öi psihoterapeut de familie.

ÔÇťSuntem convin╚Öi c─â, ├«n foarte multe locuin╚Ťe, sunt depozitate piese Lego cu care nu se mai joac─â nimeni. Poate copiii au trecut de la piesele Lego Duplo la piese mai mici. Sau poate au crescut ╚Öi prefer─â seturi mai complexe. Prin programul nostru de dona╚Ťii, ├«i invit─âm pe cei mici ╚Öi pe cei mari s─â aduc─â pu╚Ťin din magia Lego ├«n via╚Ťa unor copii care poate nu au cunoscut niciodat─â bucuria ╚Öi utilitatea jocului. Pentru c─â juc─âriile sunt durabile ╚Öi pot s─â contribuie la bucuria unor noi genera╚Ťii de copii. Seturile se amestec─â, se mai pierd piese, ├«ns─â valoarea lor creativ─â r─âm├óne aceea╚ÖiÔÇŁ, a declarat Monica Paraschiv ÔÇô Director adjunct Magazine Certificate Lego.

Cum se pot face dona╚Ťiile

Pasul 1: Cei care își doresc să doneze pot depozita piesele Lego sau Lego Duplo într-o cutie și le pot aduce în cel mai apropiat Magazin Certificat Lego.

Pasul 2: Dona╚Ťiile de peste 1 kilogram sunt recompensate cu un voucher de 30 lei, care poate fi folosit la achizi╚Ťionarea unui set nou ├«n valoare de minimum 150 lei, iar cei mici vor primi un miniset Lego Speed Champions Lamborghini sau Lego Disney Frozen Tronul Elsei.

Pasul 3: Toate piesele colectate vor fi sortate ╚Öi igienizate, iar apoi distribuite c─âtre copiii din centrele de zi sus╚Ťinute de Funda╚Ťia United Way Rom├ónia.

Cei care vor s─â doneze, dar nu ajung ├«n magazin, pot trimite prin curier, gratuit, minim 1 kilogram de piese. Dona╚Ťia se poate face prin completarea unui formular de pe site ╚Öi este recompensat─â cu un cupon electronic de reducere.

De asemenea, doritorii pot dona un set Lego Classic direct de pe site. Pentru fiecare set donat, va fi donat încă unul.

United Way Rom├ónia este o funda╚Ťie rom├óneasc─â, afiliat─â la United Way Worldwide, SUA, care cuprinde o re╚Ťea de aproape 1.800 de organiza╚Ťii locale ├«n peste 40 de ╚Ť─âri ╚Öi teritorii. Ofer─â sprijin ├«n educa╚Ťie, s─ân─âtate ╚Öi pentru integrarea persoanelor defavorizate din Bucure╚Öti, Cluj, Timi╚Öoara ╚Öi zone limitrofe.

Comentarii

comentarii