Romgaz va produce si curent electric

in Companii, Energie 21 January 2013 251 Views

Romgaz a preluat termocentrala de la Iernut

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre Romgaz Medias a termocentralei Iernut┬á de la┬á Electrocentrale Bucuresti ÔÇô Sucursala Electroctrocentrale Mures. Romgaz, care are ca obiect principal de activitate extractia gazelor naturale, va deveni, astfel, si producator de energie electrica.

Romgaz a preluat termocentrala de la Iernut, autorizarea preluarii fiind facuta de Consiliul Concurentei. In privinta viitoarei productii de energie electrica, nu putem oferi, deocamdata, detalii, deoarece compania se afla in stadiul de prelistare la BursaÔÇŁ, au declarat, pentru Green Report, reprezentantii Romgaz.

Compania, pe pietele unde activeaza CTE Iernut

“Ca urmare a realizarii concentrarii economice, SNGN Romgaz SA va intra pe toate cele trei piete pe care activeaza CTE Iernut, realizandu-se astfel o crestere a numarului de concurenti pe aceste piete”,┬á se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Centrala Iernut face parte din sucursala Electrocentrale Mures a ELCEN si a fost evaluate, in 2010, la 230 milioane de euro. Pe piata producerii si comercializarii de energie electrica cota detinuta de CTE Iernut in anul 2011 s-a incadrat in intervalul [0-5]%. Principalii concurenti ai CTE Iernut pe aceasta piata sunt Hidroelectrica SA, Nuclearelectrica si Complexul Energetic Oltenia.

52 milioane euro, in protectia mediului, in 2010 si 2011

Romgaz este unul dintre cei doi producatori de gaze din Romania, alaturi de OMV Petrom

In 2010 si 2011, compania a alocat proiectelor de mediu 52 de milioane de euro, dintre care 35 milioane de euro au fost cheltuiti in 2010, iar 17 milioane de euro in 2011.

Banii au fost folositi pentru retehnologizarea statiilor de comprimare, construirea sau modernizarea statiilor de epurare, pentru extinderea sistemelor in circuit inchis pentru colectarea si injectia in sonde de injectie, a apelor de zacamant, cat si pentru imbunatatirea infrastructurii pentru managementul apei de zacamant.

ÔÇťInvestitiile pe care Romgaz le-a facut in protectia mediului au dus la reducerea consumurilor tehnologice, la diminuarea nivelului de zgomot, la eliminarea sau reducerea poluarii apelor de suprafata, cat si la minimizarea sau chiar eliminarea poluarii soluluiÔÇŁ, potrivit reprezentantilor Romgaz Medias.

Valoarea investitiilor in protectia mediului, in 2012, vor fi facute publice doar in momentul in care procedurile de prelistare la bursa se vor incheia, potrivit oficialilor Romgaz.

 

Comentarii

comentarii