Romsilva anun╚Ť─â noi angaj─âri pentru anul viitor

in Biodiversitate, Business 22 December 2017 46 Views

Romsilva va face noi angaj─âri anul viitor deoarece, potrivit legisla╚Ťiei ├«n vigoare, este obligat─â s─â ia ├«n paz─â sprafe╚Ťele de p─âdure care nu sunt administrate, a anun╚Ťat, ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â, directorul general al Regiei Na╚Ťionale a P─âdurilor – Romsilva, Ciprian Pahon╚Ťu.

Romsilva anun╚Ť─â noi angaj─âri pentru anul viitor

Conform unor schimb─âri legislative din vara acestui an la Codul Silvic, pe baza unei teritorialit─â╚Ťi, toate ocoalelor silvice din Rom├ónia, fie c─â sunt de sat sau sunt private, vor trebui s─â ia ├«n paza suprafe╚Ťe de p─âdure care nu sunt administrateÔÇŁ, a spus Ciprian Pahon╚Ťu.

Conform datelor prezentate, la nivel na╚Ťional sunt aproximativ 800.000 de proprietari de p─âdure, iar o mare parte dintre ace╚Ötia nu au contracte de servcicii sau de administrare.

La aceast─â dat─â sunt ├«n plin─â desf─â╚Öurare ac╚Ťiuni de identificare, ├«mpreun─â cu Garda Forestier─â, a acestor suprafe╚Ťe f─âr─â administrare. Acolo unde este teritorialitatea Romsilva vom prelua aceste suprafe╚Ťe ╚Öi vom fi pl─âti╚Ťi de al bugetul de stat pentru acele suprafe╚Ťe private care nu sunt administateÔÇŁ, a explicat directorul general Romsilva.

Num─ârul de angaja╚Ťi Romsilva a sc─âzut ├«n acest an la 16.241, de la 16.327 anul trecut, ├«ns─â productivitatea muncii a crescut cu 17,3%.

Crește ponderea fondului de salarii

Referindu-se la noile modific─â privind contribu╚Ťiile salaria╚Ťiilor, Ciprian Pahon╚Ťu a precizat c─â pentru anul viitor ponderea salariilor ├«n bugetul regiei va fi de aproximativ 50%.

Am ├«ncheiat deja actul adi╚Ťional la contractul colectiv de munc─â prin care ne-am ├«nsu╚Öit ca angajator cre╚Öterea nivelului salarial cu cota angajatului, inclusiv cu a altor drepturi salariale care erau ├«n contractul colectiv de munc─â. La aceast─â dat─â semn─âm adi╚Ťionalele la contractele individuale de munc─âÔÇŁ, a explicat Pahon╚Ťu.

Acesta a adăugat că bugetul creionat pentru anul viitor are în vedere un salariu minim de 1.900 de lei.

90% din profitul Romsilva merge c─âtre bugetul de stat

Comentarii

comentarii